Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Sokan spóroltok a kaján?

Sokan spóroltok a kaján?

Figyelt kérdés

Ti hogy , mennyit mivel próbáltok spórolni???

Akciók?Hipermarketek? Esetleg valami más ötlet??Víz?Gáz?Áram?Mivel hogyan spóroltok?Bármilyen dolog érdekel:)

2010. szept. 22. 21:00
 1/8 anonim ***** válasza:
72%
Otthonról viszek ebédet melóba. Tudom, hogy mi van benne+egészséges is:)
2010. szept. 22. 21:07
 2/8 anonim válasza:
100%
Ebben a sorrendben, víz , gáz áram. Fürdés pár percre, fűtés télen is max. 19-20 fok Energiatakarékos izzó stb. De nyilván ezeket mindenki ismeri. Kaja menyiségén nem spórolunk és a minőségén sem, de nem kaviárt eszünk szarvasgombával, egyszerű ételek napi 1x meleg étel.
2010. szept. 22. 21:10
 3/8 anonim ***** válasza:
én inkább a kaján, de nem veszek sz*art vagy olcsóbbat ha épp spórolni kell, akkor inkább egyáltalán nem veszek semmit, vagy max csak joghourtot. vízen nem spórolok, szeretek sokáig zuhanyozni (fél-1 óra), áramon, gázon sem mert nagyon fázós vagyok.
2010. szept. 22. 21:23
 4/8 anonim ***** válasza:

Annyiban spórolok rajta, hogy amikor épp nem állunk túl fényesen, akkor csak jól bevált kajákat főzök, amit tuti nem rontok el. Egyébként nem különösebben, tudom, milyen árú dolgokat engedhetünk meg és azokat vesszük.

egyebeken sem nagyon spórolok, ha fázom, befűtök, ha sötét van, villanyt kapcsolok.

Egy dologra figyelek: hogy ne pazaroljak. Végül is valahol ez is spórolás.

2010. szept. 22. 22:15
 5/8 anonim ***** válasza:
51%

Zuhanyzunk, és amikor szappanozzuk magunkat elzárjuk a vizet (matróz fürdés), van fogmosópoharam, olyan csapra szerelhető izé ami levegővel vegyíti a vizet, így kevesebbet használunk. A fontosabb helyiségekben energiatakarékos izzó, és mindenhol lekapcsolható elosztó, hogy semmi ne maradjon stand-by üzemmódban. kevés lámpánk van, a nappaliban csak egy csillár. A gázt csak akkor gyújtjuk be ha fürdünk, vagy mosogatunk, az őrláng is sokat fogyaszt. Télen 20-22fok van, mi meg pulóverben és plédben vagyunk. 30fokon mosószódával és mosódióval mosunk. Szinte mindent ecettel takarítok, vagy mosószódával. A kaját a szülőktől kapjuk, de h főzünk, akkor több napra elegendőt. Olyan dolgokat veszünk mint gofri (a 4db-os 4napi reggeli), gabonapehely nagy kiszerelésben (mi ízesítjük be), van itthon virsli (2db elég ebédre), csak a legszükségesebbeket vesszük. vannak kuponjaink, nézzük az akciókat. Amiből kell többet veszünk egyszerre úgyis eláll (tej, cukor, wc-papír)

Környezetbarát életmódon élünk, nem csak a spórolásért figyelünk ezekre.

2010. szept. 23. 00:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Kaja:

Nem vásárolok nagyboltban, sem hiperben. Ugyanis ott eleve többet költ az ember, leteszteltem, és mindig volt valami, ami becsúszott és nem volt a listán, de éppen olyan jó áron volt. Aztán a sarki kisboltban is ugyanannyiért, vagy olcsóbban volt másnap...

Szóval én kisboltban vagy Coop-ban vásárolok, meg a zöldségesnél és a piacon, meg húsboltban. Ja és nem mellékes szempont, hogy így elkerülöm a gázzal érlelt zöldséget, gyümölcsöt.

Pörköltet például két felnőttre és egy egy éves gyerekre pl. 25 dkg húsból készítek jó szaftosra, legalább 2, de van, hogy 3 ebéd is kijön így, mert leves van mellé. Főzök, mert annál nincs olcsóbb. Vagy laktatóbb leves és könnyebb második vagy fordítva, de néha van egytál étel is.

Rém kreatívan főzök, amit otthon találok, a recepteket sem tartom be, ha más "alkatrészem" van otthon.

Rezsi:

Minden led és jelzőfény és készenléti mód este kikapcsolva. Az internet modem és router is.

Gáz őrláng (vízmelegítő) este elzárva (havi kb. 1000 ft!).

Zuhanyozunk, röviden.

A wc tartályt átállítottuk 9 literről 6 literre, ezzel is prímán lemegy minden.

2010. szept. 23. 09:32
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Én úgy szoktam spórolni vagy legalábbis megpróbálni, hogy nézem az újságokat és ahol valami akciós és szükségem van rá vagy olyan dolog ami eláll sokáig akkor megveszem bár sokszor bemegyek a boltba és sok ezer forintot elköltök hülyeségekre :( Az áramon szeretnék spórolni, mert a gép előtt dolgozok és egésznap megy a gép csak erre nem nagyon találtam még megoldást, laptop kevesebbet fogyaszt?Vagy legalábbis amikor aksiról megy akkor nem fogyasztja a hálózati áramot.

Ötletek?? Hogy spóroljak úgy az áramon hogy nem használok tv-t see mikrót csak porszívót meg a számgép aminek egésznap menni kell.

2010. szept. 23. 19:09
 8/8 anonim válasza:
Nem sporolok, inkabb tobbet keresek. Nem latom értelmét a sporolasnak, ha van lehetőségem jobban élni, marpedig en erre mindig látok lehetőséget. Pld. most komolyan a 20 fokos lakasban fagyoskodjak telen, ami vagy 5 honap? Azert ez nagyon sivar, igy elni. Egyszer volt, h nem volt futesunk 2 napig, lement 20 fokra, emlekszem h nagyon sz..r volt. Ha nagyon kell kajan tudok sporolni, de az egyben ido sporolas is. Mivel veganul taplalkozom, ilyenkor tobb zabpelyhet, rizst, krumplit eszek, de van, h onmagaba is fogyasztom, ha jolesik, egy kis szosszal, par fuszerrel. Es nem rendelek, eszek etterembe. Mivel ezen az etrenden ugyis 200%on vagy vitaminokbol, asvanyi anyagokbol, bele fer, h ezekbe az idoszakokba nem eszem annyi gyumolcsot, zoldseget, amik dragabbak, vagy egy qunioat, tofut, csak annyit, h az eleg epp meglegyen. De mondom ezt is ink ido sporolasbol csinalom, sztem az idovel sporolni sokkal esszerubb, gyumolcsokkel, zoldsegekkel mindig sokat szarakodok, ahhoz kepest nincs annyi kalória, nem lakok vele olyan jól. Sztem a legfontosabb az egeszseg, utána ido, a rabszolgasagbol alt van kiut, ezert nem ertek egyet az itteni valaszokkal.
2019. febr. 8. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!