Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vásároltam interneten egy...

Beleske kérdése:

Vásároltam interneten egy tárgyat másik személytől, elutaltam neki a pénzt, mert utánvéttel már senki nem ad fel. A pénz átment a tárgy nem érkezett meg. Le lettem tiltva stb... Ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

2022. júl. 14. 19:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Rendőrségi feljelentés. Fizetési meghagyás (az 5000 Ft költség Neked, és attól még nem biztos, hogy vissza is kapod a pénzt, de több mint a semmi).
2022. júl. 14. 19:31
 2/8 anonim ***** válasza:
79%

Feljelented, pénzedet pedig elfelejted.

minket 600e-rel vert át egy vállalkozó. feljelentettük..kiderült, hogy még 19-en feljelentették rajtunk kívül. Ügyész kihozta, hogy "a szerződés kötés pillanatában a vállalkozónak nem volt szándéka a megtévesztés és az átverés"

Ügy lezárva.

2022. júl. 14. 20:29
 3/8 anonim ***** válasza:
41%
"utánvéttel már senki nem ad" - ezt azok akarják elhitetni veled, akik át akarnak verni téged előre utalással.
2022. júl. 14. 23:32
 4/8 A kérdező kommentje:
sajnos tévedsz! senki nem kockáztat be egy potya feladási árat postán, utána meg vissza kapod a holmit, mert senki nem veszi át! Minden normális ember így tesz. Utánvétel csakis előre utalás esetén!
2022. júl. 15. 04:33
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha magánszemélytől veszel akkor alap, hogy olyan eladót kell keresni akinek jók az értékelései.

Igen, sokan nem adnak fel terméket előre, nehogy bukjanak pénzt a posta miatt, de ez nem az egyetlen opció..

Ha nagyobb összegről van szó amit fájna elveszteni, akkor a személyes átvétel egy publikus helyen mindig opció.

Vagy ha kétséged van az eladóval szemben / túl nagy a távolság a személyes átvételhez, akkor felajánlhatod, hogy elutalod neki a szállítási költséget és magát a terméket utánvétellel veszed meg.

Így ha átvetne, akkor csak néhány ezer forintot buksz, súlyos tíz/százezreket. (ha pedig ezt elutasítja akkor talán jobb is ha nem üzletelsz vele)

2022. júl. 15. 07:13
 6/8 anonim ***** válasza:

A francba, akkor én nem vagyok normális, hogy van utánvételes lehetőségük az embereknek.

Pl fb marketplace-n csekkold mindig kitől veszed.

Olyan helyen ahol bárki hírdethet sok az ilyen arc.

Ahol nincs feltűntetve, hogy személyes átvételtől, egészen az utánvételig bármi megoldható ott érdemes megfontolni.

Nálam mindenki elégedett volt.

Volt aki tesztelt azzal, hogy ő ki is próbálná a glavírozógépet, írtam, csak nyugodtan szeretettel várom.

Mivel nem kerestem kifogásokat s egyből belementem talinál bizalommal zsebre vágta és fizetett.

+megbízható vagyok s ez megjelenésemen is látszik.

Jómagam pedig jártam úgy, hogy vettem volna át egy spec. mérleget, elutaztam az átvét helyszínére.

4 órát várattatott az illető, 1 óránként telefonáltam mi van...

Utolsó telefonhívásnál elküldtem a francba.

Húzta az időt onnantól, amikor megtudta, hogy biztosítottam áramot a próbához.

Valószínű nem működött a cucc.

Az volt a szerencséje, hogy balatonon volt a tali, ahova kb minden hétvégén lementünk,így nekem nem potya tali volt. (ezt nem tudta)

2022. júl. 15. 08:25
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja bocsánat, akkor a korábbi 20 rendelésemet biztosan álmodtam. Te nyugodtan utalgass előre továbbra is, biztosan nem vernek át.
2022. júl. 15. 10:17
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon ügyes lehetsz! Köszönöm is a hozzászólásokat! A probléma ott adódott, hogy a távolság miatt nem indulok el személyes találkozóra 6000 Ft- os tételért. Másrészrő nem egy túl gyakran előforduló tárgyról beszélünk, szóval ezt használták ki és ennek lettem az áldozata. Nem magam miatt szerettem volna lekapcsolni az ealdót, mert 6000 Ft tnulópnznek jó volt,de ha ezt 100 emberrel megcsinálja, az már nem épp a megélhetési lopás kategória. Köszönöm mindenkinek!
2022. júl. 15. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!