Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyire korrekt, hogy az...

Mennyire korrekt, hogy az egészet kifizettették velem?

Figyelt kérdés

Egy konzultációs szolgáltatást (pszichológus) vettem volna igénybe, de nagyon szét vagyok esve és elnéztem az időpontot. Az időpontomban hívtak, hogy hol vagyok, és hogy akkor a teljes összeget ki kell fizetni.

Nyilván ki fogom fizetni, nert valaki idejét raboltam, viszont

1. a honlapjukon ez sehol nincs említve

2. személyesen sem esett erről soha szó, most tudtam csak meg, amikor megtörtént egy ilyen eset

Szerintetek ez így ennek fényében mennyire korrekt?

Nyilván kifizetem, mert más idejét raboltam ezzel. De erről előre nem tájékoztattak, ami nem tűnik korrektnek.

A másik meg, hogy pszichológushoz olyanok is járhatnak mint én, aki nagyon szét van csúszva, nem volt szándékos abszolút... a fele összeg bőven elég büntetés lenne...

2022. júl. 13. 14:16
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
* címben kifizettették: csak szóltak eddig nyilván, még nem tudtam utalni
2022. júl. 13. 14:16
 2/13 anonim ***** válasza:
23%

Hát, lehet én vagyok a szemét, de ebben az esetben nem fizetném ki.

Ha biztosítani akarja magát az illető annak legalább két korrekt módja van:

-minimum előre jelzi vagy feltünteti valahol, hogy ki kell fizetned ha nem mész el vagy pl. ha 48 órán belül lemondod,

-már az időpont lefixálása után kérje el a foglalkozás árát, vagy akár egy részét, amit a foglalkozás után leír a számlából.

Ellenkező esetben, az hogy utólag kéri nem jogos szerintem.

Elhiszem, hogy "raboltad" az idejét, de ez meg benne van a pakliban, sajnos járulékos veszteség.

2022. júl. 13. 14:25
 3/13 A kérdező kommentje:

Persze mással is atnézettem a honlapukat, mert nagyon a padlón vagyok, hátha én néztem el. De nem, nincs sehol említve.

Másik meg, hogy valahogy pszichológustól kicsit több “megértés” esne jól, mert oda nagyon súlyos gondokkal mehetnek emberek. Értem hogy farkastörvények, a munkahelyről is kirúgnak ha nem megyek be a bajom miatt, de legalább itt lehetnének megértöbbek és nem rúgnának még bele az emberbe. Ide ahova segítségért megy. Esetleg a többedik ilyennél.

2022. júl. 13. 14:31
 4/13 anonim ***** válasza:
81%

Azt döntsd el, hogy korrekt akarsz lenni vagy nem.

Egyes vagyok, mondom, én nem lennék korrekt ebben az esetben, mert velem sem voltak korrektek, hogy előre jelzik. Más dolog a parasztbecsület, hogy nyilván kimaradt x ideje és emiatt hiánya keletkezett.

Szimpatikus volt ezektől függetlenül?

Egyébként sokan azt "húzzák" le akit le lehet. Lehet, hogy nálad bepróbálkozik, hátha bejön, másnál meg eszébe se jutna.

De ha a tényeket nézzük, akkor nem kaptál semmit azért a pénzért amit kifizetni készülsz. Az sem mindegy mennyiről van szó. Lehet, hogy 5000 Ft-ot kifizetnék (bár annyiért manapság nem kapni semmit) de mondjuk 20-30 ezer Ft-ot már nem szívesen...

2022. júl. 13. 14:39
 5/13 anonim ***** válasza:
29%

Persze, hogy ki kell fizetned.

Én is jártam, benne volt a megállapodásunkban, hogy ha előtte 24 órával mondom le, akkor nem kell fizetni. Ha 24 órán belül akkor pedig ki kell fizetni. És jogosnak is tartom, mert ha nekem tartja fel azt az idősávot, akkor azt fizetnem kell.

Általában van egy előzetes szóbeli megállapodás, pár alkalom után meg egy írásbeli is.

2022. júl. 13. 15:25
 6/13 A kérdező kommentje:

Utolsó: ha meg van előre állapotba, természetesen oké, ki kell fizetni.

De olvasd el a kérdést, nálunk NEM volt megállapodásban leírva sem elmondva.

2022. júl. 13. 15:27
 7/13 anonim ***** válasza:
90%

Olvastam, csak ez olyan standard dolog, hogy nehezen tudom elképzelni.

Nekem költözés miatt több terapeutám volt és mindenkinél alá kellett írnom ezt is.

Persze, ha nálad kimaradt akkor nagyon érdemes lenne ezt megjegyezned neki. Neki is jobb ha tudja, hogy kimaradt a megbeszélésből.

2022. júl. 13. 15:31
 8/13 A kérdező kommentje:

Szóban beszéltük meg, még az első ülésen, hogy akkor fogok hozzá járni, ennyi volt.

Van oldala is a rendelőjének, de ez itt sincs leírva.

2022. júl. 13. 16:13
 9/13 A kérdező kommentje:
4-es: 20 ezer egy alkalom nála.
2022. júl. 13. 16:14
 10/13 anonim ***** válasza:
50%
Kernem a megallapodas masolatat, vagy a felhazsnalasi felteteleket, hogy ez hol latszik megis. Ha nem tud erdemben felmutatni semmit a kotber jogossagarol, akkor nem fizetnem ki.
2022. júl. 13. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!