Azért keresnek ilyen borzalmasan sokat a fodrászok mert a legtöbb ember hiú és inkább spórol máson, de fodrászhoz elmegy?
#10-es vagyok, gyere, számoljunk.
Tételezzük fel, hogy KATA-s vállalkozó, egyedül dolgozik, egy elképzelt helyen mondjuk egy hiper üzletsorán.
KATA -min 50k, de ha okosabb, akkor 75öt fizet (évi 12 millió bevétel a küszöb, e felett más adózási forma kell)
Iparűzési adó, kamarai hozzájárulás. Bevétel 2%-a
Banki költségek - bevétel min 1%-a (kártya terminál, átutalásoknál költségek, számlavezetési díj, stb)
Helység bérlet -havi 250k
Rezsi -havi 40k (egyedül van, azért csak ennyi)
Rezsi anyagok (spré, festék, nemtudom, nem vagyok fodrász) -havi 20k
Eszközök avultatása - átlag havi 15k (profi gépek/székek stb is tönkremennek, és akkor hirtelen kell 50-100k-ért újat venni)
Könyvelö -havi 10k
Online pénztárgép vagy számlázó program- itt is vannak költségek, legyen a bevétel 1%a
Namost, ha ezeket összetartás, és az általad elképzelt bevételből lebontás, a maradék mondjuk 10-%a mehet egy fix alapba, amit a nem várt kiadásokra gyűjtesz (betegség, szabadság alatt nincs bevétel, mint alkalmazottként, de jönnek a hatóságok, és időnként büntetnek, mert 100%ban mindig mindennek megfelelni nem lehet).
Másik 20%ot tegyél el bővülésre, hisz elobb-utobb jó lenne nagyobb üzlet, alkalmazottal, forgalmasabb helyen, hisz a vállalkozó is fejlődni szeretne.
Így nézd, hogy mi marad a végén, és kb az lesz ami a vállalkozó zsebében landol.
Ha kihagytam valamit sorry, én nem fodrászként vállalkozok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!