Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyire normális hibás...

Mennyire normális hibás termék esetén?

Figyelt kérdés

14 napon tùl vásároltam online egy drága parfümöt, ami sokadszorra vettem már, de most kellemetlen illata van.

Az egyik legnagyobb drogéria nem azt mondta a paanszra, vogyem be a boltba és ha az eladò hibásnak találja a terméket, akkor kicseréli stb..hanem küldjem be postán,ha nem találják hibásnak 20 ezer ft+ oda, vissza szállìtás. Ha valamiért elutasìtanak, akkor kb 60 ezerből lenne egy használhatatlan termékem. Ez normális eljárás?

2022. júl. 2. 19:19
 1/7 anonim ***** válasza:

"14 napon tùl vásároltam online egy drága parfümöt"

Ezt írd le magyarul is...

15-én vetted, vagy 16-án?

"nem azt mondta a paanszra, vogyem be a boltba és ha az eladò hibásnak találja a terméket, akkor kicseréli"

Nem is mondhatta! Az online vásárolt termékkel nem a boltban kell reklamálni, hanem online.

Ha el szeretnél állni a vásárlástól, akkor ki kell tölteni a nyilatkozatot amit megtalálsz a honlapjukon (megkerestem volna neked, ha megmondtad volna melyik drogéria). Aztán a terméket a saját költségeden kell visszaküldened. (ezért jó például a foxpost, mert az automatába a kóddal amit kaptál vissza tudod tenni, és visszaviszik ingyen) Ez minden online vásárlásra vonatkozik, az erről szóló törvényben van benne.

"ha nem találják hibásnak 20 ezer ft+ oda, vissza szállìtás. Ha valamiért elutasìtanak, akkor kb 60 ezerből lenne egy használhatatlan termékem."

Namost akkor itt valamit vagy te, vagy ők értettek félre.

Ha visszaküldöd, akkor visszautalják a pénzt és kész. Nem kell vizsgálni a terméket, csak azt, hogy a saját sértetlen dobozában van-e, nem széttörve, kifolyva küldted-e vissza.

A termék vizsgálata garanciális ügyintézésnél, reklamációnál van. Ezek szerint te nem álltál el a vásárlástól, hanem reklamáltál, hogy büdös a cucc. Jó lenne ha először azzal lennél tisztában, hogy mit szeretnél....

Meg azt is magyarázd el hogy lett a 20-ból 60?

2022. júl. 2. 19:33
 2/7 A kérdező kommentje:

Jaj xD

14 napon tùl vásároltam = 14 napnál régebben vásároltam és csak most lett kibontva ( pontosabban ajándékba kaptam)

"Meg azt is magyarázd el hogy lett a 20-ból 60"

Ùgy, hogy 40 a parfüm???? :D

Forgalmazòval együtt vizsgálják és ha valamiért kitalálják, hat jo ez.. akkor 60 ezer+ a két szállìtás

2022. júl. 2. 19:54
 3/7 A kérdező kommentje:
Lehet én se fogalmaztam a legérthetőbben. A termék vizsgálata 20 ezer ft, ha szerintük jò a termék, akkor li kell fizetnem..+ ket szallitás és a termék illata se olyan, mint a megszokott.
2022. júl. 2. 20:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Erősen javaslom, hogy keress egy olyan fórumot, ahol az anyanyelveden tudsz segítséget kérni, mert itt nem nagyon értjük, mit akarsz!
2022. júl. 3. 01:26
 5/7 A kérdező kommentje:
Azért, mert telefonròl elüttök pár betűt szerintem attòl még lehet érteni a lényeget. Kaptam egy parfümöt ajándékba, ami 14 napnál régebben lett vásárolva. A terméket már többször vettem és most kellemetlen illata van. Jeleztem az eladònak és azt mondta küldjem be postán. Bevizsgálják, de ha a termék szerintük jò ki kell fizetnem a 20 ezer ftos vizsgálati dìjat. Persze a két postát is.
2022. júl. 3. 12:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Elismerem,hogy nem olvastam vissza, hogy pontosan ìrok-e.. de azt sem gondoltam, hogy le kell fordìtanom, hogy mit jelent a 14 napon tùl vásároltam:D
2022. júl. 3. 12:14
 7/7 A kérdező kommentje:
Leìrom, hogy 14 napnál régebben vásároltam, tehát nem tudom simán visszaküldeni.. ezért kérdezem baszki, hogy normális-e, hogy bevállaltatnak-e velem egy 20 ezer forintos bevizsgálást ùgy, hogy lehet elutasitják, bukom a parfüm árát + a vizsgálatét. " de simán visszakapod a pénzt" "nincs vizsgálat" ha értenéd eme nagyon nehéz mondatot, hogy 14 napon tùl vásároltam,akkor nem arròl vakeráznál, hogy simán küldjem vissza. És arròl, hogy nincs vizsgálat. Köszi a semmit.
2022. júl. 3. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!