Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A mai világban bankszámla...

A mai világban bankszámla nélkül lehet létezni magánemberként?

Figyelt kérdés
2022. jún. 28. 10:31
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Figyelj, akinek van egy kis esze, az nem adósítja el magát Magyarországon, hogy saját lakása legyen, hanem elmegy külföldre dolgozni vagy jobb esetben haza sem jön, ott a többség amúgy sem ragaszkodik a saját ingatlanhoz.

Sok szórakozóhelyen van készpénzes fizetési lehetőség. A fesztiválok sosem érdekeltek, inkább kiállításokra járok, néha bárokban, pubokba is, és lám milyen érdekes, sosem voltam kártyás fizetésre kényszerítve, csak Szép-kártyát használok ha van még mit költeni róla. Bámulatos hogy ennyire képben vagy a szociális életemmel, de köszi ne aggódj, időnként azért beülök valakikkel meginni/enni valamit és készpénz használatával is simán megy.

okt. 18. 23:24
 22/25 anonim ***** válasza:

"Figyelj, akinek van egy kis esze"

Figyelj, akinek van egy kis esze, nem akarja megmondani másnak, hogy mit csináljon. A lakóhelyed megválasztása nem egyedül pénzkérdés, de nem is értem, hogy minek kevered ezt a kérdéshez. A kérdés arról szól, hogy meg lehet-e lenni bankszámla nélkül. Persze, meg lehet. Viszont kismillió egy hátránya van és habár lehet rá legyinteni, de lássuk be, hogy marhára nincs értelme. Fel nem fogom, de komolyan, hogy mi a jó ég visz rá valakit erre a nettó önszivatásra.

"Sok szórakozóhelyen van készpénzes fizetési lehetőség"

Rohadtul nem állítottam, hogy nincs készpénzes fizetési lehetőség. Azt állítottam, hogy az életben már most is rengeteg dologgal kapcsolatban problémába fogsz ütközni. Pl. hallgathatod a youtuberól a reklámmal telefosott zenéket, mert ugye neked nincs bankkártyád, hogy előfizess bármire. :) Ja és a "jó" hír számodra az, hogy bizony egyre többször fogsz emiatt hátrányba kerülni, ebbe az irányba megy a világ.

"Bámulatos hogy ennyire képben vagy a szociális életemmel"

Látod, tényleg képben vagyok, hiszen azonnal tudtam, hogy nem jársz ilyen helyekre, hiszen nem tudnál fizetni :D

okt. 19. 01:25
 23/25 anonim ***** válasza:

Ez csak számodra lenne önszivatás, ugyanis te ehhez vagy hozzászokva/idomítva és talán hazai viszonylatban olyan jól keresel, hogy nem érdekel mennyit "csíp le" rólad a bankod, és talán azt is elhiszed, hogy létezik ingyenes bankszámla, ami a hozzá való dolgokkal együtt messze nem az.

A youtube-os felvetésed már ne is haragudj, nevetséges! Azt a pár reklámot még elviselem nemcsak ott, hanem más oldalakon is. Rühellem ugyan, de ezért még nem fogok előfizetni reklámmentes verzióra. Aki meg csak a tömeggel megy, az csak többnyire gyenge és ostoba, manipulálható, egyéniség nélküli vesztes.

Az meg, hogy nem járok általad megszokott helyekre, még nem jelenti azt, hogy szegényesebb, unalmasabb lenne a társasági életem nálad. De ha oda is olyanok "unalmas" átlagok járnak, mint te, inkább lemondok róla életem végéig...

okt. 19. 08:33
 24/25 anonim ***** válasza:
Az unalmas átlagot korrigálnám a hozzád hasonló felfogású egyénekre, akik meglehetősen lekezelően állnak azokhoz, akik másképp gondolkodnak pár dologban. Na ilyenkkel nem szeretnék vegyülni sehol sem, ahol ki lehet kapcsolódni, jó élményeket szerezni.
okt. 19. 08:36
 25/25 anonim ***** válasza:

"nem érdekel mennyit "csíp le" rólad a bankod"

De érdekel. Nagyon jó, hogy több éve van már egy egységes, minden bank számára kötelező éves kimutatás, amiben megküldik MINDEN költségedet. Amíg ez két kifőzdés ebéd árában kimerül egy évben, addig nem érdekel, mert annyi előnye van.

"manipulálható, egyéniség nélküli vesztes."

Biztos én vagyok a vesztes, ha nem engedhetek meg magamnak erre pár száz forintot? Vagy egy bankszámlára évente pár ezret? :) Ha a te időd ennyire keveset ér saját magadnak, akkor oké, de a kérdés nem a te nyomorodról szól, hanem arról (is), hogy bankszámla és bankkártya nélkül te akkor sem fizethetnél elő, ha akarnál.

"még nem jelenti azt, hogy szegényesebb, unalmasabb lenne a társasági életem nálad"

Nem tudom minek szalmabábozol, nem mondtam, hogy unalmas. Hanem azt, hogy te ezt jelenleg a saját makacsságod miatt nem tudnád megtenni.

Te amúgy hány éves vagy? Mert úgy viselkedsz mint egy sértődött 15 éves, akinek az a személyisége, hogy ő azért nem átlagos, mert nincs bankkártyája :D

"akik meglehetősen lekezelően állnak azokhoz, akik másképp gondolkodnak pár dologban"

Nem állnék lekezelően hozzád, ha képes lennél értelmezni a kérdést és a válaszaimat. Egyszerűen röhejes, hogy megkérdezed, hogy mit nem tudsz tenni csak készpénzt használva, erre egy rakás életszerű példát hoztam, ami rengeteg embert érint, erre neked az a válaszod, hogy te nem mész olyan unalams arcok közelébe, akik olyan helyen vannak, ahol kártyával lehet fizetni. Meg te nem veszel fel lakáshitelt, mert anyádéknál laksz és mindenki hülye, aki nem örökölt lakást és saját maga akar venni. :D Komolyan, kívülről nézve te szerinted nem nézel ki ilyen érvekkel komplett idiótának? :D

okt. 19. 11:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!