Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A mai világban bankszámla...

A mai világban bankszámla nélkül lehet létezni magánemberként?

Figyelt kérdés
2022. jún. 28. 10:31
1 2 3
 11/25 Hintalow ***** válasza:
Transformereket gyűjtök. Meg a szerepjátékhoz használt miniatúra modelleket is nehezen vásárolnám meg a 3d nyomtatáshoz.
2022. jún. 28. 13:34
 12/25 anonim válasza:
76%

Szerintem lehet, de mint feljebb többen írták, magad szívatod meg vele. Például bejelentett, normális “tiszta” munkahelyen csakis bankszámlára kapsz eleve fizetést. Készpénzes fizetés során feljöhetnek az egyéb problémák, hogy pl. bizonyos összegeket nem kapsz meg (bónusz stb.), és mivel nem nyomon követhető, simán letudják csalni. Anyukám ennek tökéletes példája volt, bónuszait+túlóráit nem fizették meg, a vállalkozó meg csak simán benyelte az ő részét.

Emellett rengeteg hivatalos helyen már inkább a bankkártyás fizetést preferálják.

2022. jún. 28. 14:34
 13/25 anonim ***** válasza:
31%
Nem tudom melyik büdös nyomorult pontozott le, ahogy a bankokat szidom, szerintem teljesen korrekt az irásom. Akinek nem tetszett, okádja már ide pls. hogy melyik részén sértődött meg annak, hogy vicc amilyen nevetséges kamatokkal dolgoznak a magyar bankok, és hogy a semmikre milyen díjakat számolnak fel. Külföldön körberöhög kb. mindenki, aki ott vezet számlát, hogy a magyarhoz képest mennyivel jobb minden.
2022. jún. 28. 16:27
 14/25 anonim ***** válasza:
42%

"Külföldön körberöhög kb. mindenki, aki ott vezet számlát, hogy a magyarhoz képest mennyivel jobb minden."

Külföldön általában nincsen értelmetlenül különadókkal szétbarmolva a bankszenktor. Így olcsó trükkökkel kell ezeket kiizadni az ügyfélből. Hát ez van, ha balf..sz a kormányzat.

Amúgy meg lehet bankszámla nélkül élni, de kb. az élet minden területén problémákba ütközik az ember.

- Nem tudsz kártyával fizetni.

- Nem tudsz utalni.

- Nem tudsz előfizetni egy csomó szolgáltatásra (videó és zene streaming szolgáltatások, szoftver licencek).

- A kp-ben kapott fizetés eléggé csábíthatja a munkáltatót a "trükközésre".

- Nem tudsz komolyabb hitelt felvenni.

- A megtakarításaidat így nehéz készpénzen kívül bármi másban tartani. Készpénzben megtakarítani pedig ekkora infláció mellett mérhetetlen ökörség.

- Nagyobb mennyiségű készpénz esetén egy rakás negatív esemény sokkal rosszabb következményekkel jár. Egy rablás, lopás, betörés, lakástűz esetén mehetne minden a levesbe.

2022. jún. 28. 16:31
 15/25 anonim ***** válasza:
74%
Én is azt mondom, hogy nehézkes bankszámla nélkül, ezzel nincs is gond. Ettől még amit írtam, sztem teljesen korrekt. Egy magyar folyószámla csak arra legyen, hogy a fizetésed megkapja rá, meg boltba vásáropjon esetleg, aztán onnan a pénzt jobb, ha rásepri egy Revolut stb. számlára, lehetőleg Euroba tartani.
2022. jún. 28. 16:36
 16/25 anonim ***** válasza:

"Nem tudsz kártyával fizetni."

Na és? Készpénzzel is lehet.

"Nem tudsz utalni."

De tudok postáról is, igaz borsos áron, de amilyen ritkán nekem kell, ez is belefér.

"Nem tudsz előfizetni egy csomó szolgáltatásra (videó és zene streaming szolgáltatások, szoftver licencek)."

Nem is kell. Ezekt ingyen is le lehet tölteni. Zenehallgatáshoz meg ott van a Youtube is.

"A kp-ben kapott fizetés eléggé csábíthatja a munkáltatót a "trükközésre".

Kormányhivatalban dolgozom, kp-ban kapom a fizetésem, és nincs semmi trükközés.

okt. 18. 18:21
 17/25 anonim ***** válasza:
55%

16, látom nem sikerült elolvasni azt, amit írtam. Idézem:

"Amúgy meg lehet bankszámla nélkül élni, de..."

Ha te a világon semmire nem akarnád használni dacból a kártyádat és szereted a párnacihában tartani a "vagyonodat", akkor hajrá. Bár igazából nettó önszopatás, de te tudod.

Amúgy már kifejezetten sok hely van, ahol NEM LEHET készpénzzel fizetni, de tudom, tudom. Te oda nem jársz, neked az nem kell.

okt. 18. 19:43
 18/25 anonim ***** válasza:
0%

"Nem tudsz komolyabb hitelt felvenni."

Épeszű ember nem is veri jónéhány évig adósságba magát. Nekem szerencsére nem is kell. Egyetlen forint hitelem sincs.

okt. 18. 19:56
 19/25 anonim ***** válasza:
0%
17. Meséld el, hol nem lehet készpénzzel fizetni, ahová egy "normális" ember járni szokott hogy teljes életet éljen! :)
okt. 18. 19:57
 20/25 anonim ***** válasza:

"Épeszű ember nem is veri jónéhány évig adósságba magát. Nekem szerencsére nem is kell. Egyetlen forint hitelem sincs."

Oké, akkor gondolj azokra a roppant nem értelmes emberekre, akik nem örököltek házat vagy a szüleik nem milliárdosok mondjuk.

"Meséld el, hol nem lehet készpénzzel fizetni, ahová egy "normális" ember járni szokott"

Szórakozóhelyek, különböző kultúrális vagy zenei fesztiválok elsősorban. De tudom, de nem szoktál szórakozni, sosem ülsz be senkivel sehová, sosem voltál semmilyen fesztiválon, szóljon az bármiről is.

okt. 18. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!