A mai világban bankszámla nélkül lehet létezni magánemberként?
#6 - Semmit nem tudsz online kifizetni. Nem tudsz utalni. Nem tudsz online állampapírt/részvényeket venni.
Ezek nekem eléggé hiányoznának.
De ettől te még boldogan ellehetsz bankszámla nélkül.
Nekem évi 10ezret megér, hogy legyen egy bankszámlám, amivel intézem a pénzügyeimet.
Amekkora lehúzós mocsok az összes bank, még a 0,75%-os megrakarítási számláikkal is, aminek a kamatja nem fedezi a számlavezetési díjat sem, megérdemelnék, hogy egy büdös forintot ne tartson náluk senki, csak sajna valóban nehéz számlaszám nélkül boldogulni. Talán valami fintech cég, mint pl a Recolut vagy még ettől is kedvezőbb konstrukciókat kínáló cégeknél nyitott számla kiválthatná a hagyományos őskori banki pénzlehúzós szolgáltatásokat, csak ugye a maradi retek munkáltató úgysem menne bele, hogy olyan számlára utalja neked a fizetésed.
A legjobb, ha van egy folyószámlád, amiről azonnal átutaltatod a fizetést egy normális dollár/euró számlára ami semmiképp sem magyar pénzlehúzós bank. Mégha a retkek valamennyit le is húznak rólad ezért, akkor is megéri, mint inflálni hagyni a rohadt stabil forintocskát meg kitenni magad a banki költségeknek feleslegesen, nulla ellenszolgáltatásért cserébe.
Olvastam pár külföldre költözött magyartól facebookon is, hogy normális országokban ez úgy működik, hogy a bank fizet neked azért, hogy te az ügyfele vagy, mert ez neki is jó, nem pedig csak veszi tőled a pénzt azért, mert nála tartod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!