Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az áremelkedések hatására ti...

Az áremelkedések hatására ti is felhalmozáson gondolkodtok/belekezdtek?

Figyelt kérdés

Mikor látok egy terméket aminek mostanában sokat emelkedett az ára és most akciós, akkor mindig elgondolkodom hogy vegyek belőle akkor is ha most épp nem kell, sőt akár kettőt is vegyek. Vagy ha tartós élelmiszert, háztartási árut látok, inkább megvennék többhavi adagot jobb árban.

Próbálom racionálisan szemlélni a helyzetet, szóval nem kidobni a pénzt, de amikor látom hogy 2 hónapja 999Ft vol valami, aztán 1299, múlt héten 1499 és a hétvégén már 1649Ft akkor erősen elgondolkodtató a nagyobb tételben való vásárlás!

Halmozni sem akarok azonban mert akkor meg csak itt kerülgetjük sokáig.

2022. jún. 27. 08:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem halmozok indokolatlanul előre, mert helyem sincs hozzá.

De azon kicsit anyáztam, amikor a legutóbb (pár hónapja) még 120 Ft/tekercs WC papír már 180 Ft.

Az 1000Ft-os ketchup már 2000Ft.

2022. jún. 27. 08:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Pontosan erre gondoltam én is! Szóval ennek hatására mondjuk ha van egy jó árú wc papír akkor vennék mondjuk 2x 24 tekercset. Már a 120Ft is gáz, tavaly ilyenkor simán kaptam 80-90 Ft-ért is normális minőséget!
2022. jún. 27. 09:08
 3/7 anonim ***** válasza:
93%
Most már nem érdemes halmozni mert megtörtént az áremelkedés. Magasabbra nem tud menni a kereslet kínálat miatt. Pl. senki sem fog zsemlét venni 500 Ft ért, akkor eszik mást
2022. jún. 27. 09:37
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én eddig még nem halmoztam semmit,de már bánom.

Felénk nincs kristálycukor.Ha véletlenül kapnak a boltba ,pillanatokon belül elkapkodják.

2022. jún. 27. 09:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Ketchup ot 2 évente eszek. Viszont elkezdtem ültetni paradicsomot.

Más országokban kukában gyűjtik a wc papírt, de egy igazi túrán wc sincs. Ott meg lehet tanulni, hogy tized annyi wc papír is elég.

Svájcba lassan 500 ft a zsemle, és tudnak élni nélküle

2022. jún. 27. 10:54
 6/7 anonim ***** válasza:
85%

Saját tapasztalat:

2008-10-ben nem volt munkám, csórók voltunk, anyós-após meg a szüleim pénzeltek, ráment az akkori kapcsolatom is

Ahogy újra lett pénzem felhalmoztam egy csomó kaját, kb a fele ki lett dobva mert lejárt vagy mivel egyik melóból hazahoztam egy élelmiszer moly fertőzést ki kellett dobni.

Sokkal értelmesebb, ha átalakítod úgy az étrended, hogy minél kevesebb feldolgozott élelmiszer legyen benne

2022. jún. 27. 12:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Mi már így is félig önellátunk, paradicsom, zöldség, gyümölcs saját termésből van télire is elrakva. De tejterméket, rizst, tésztát, sütési alapanyagot (nekem gluténmentesen kell étkeznem, a liszt már közel 3000 Ft/kg), wc papírt, tisztálkodó szereket stb csak venni kell..
2022. jún. 27. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!