Az áremelkedések hatására ti is felhalmozáson gondolkodtok/belekezdtek?
Mikor látok egy terméket aminek mostanában sokat emelkedett az ára és most akciós, akkor mindig elgondolkodom hogy vegyek belőle akkor is ha most épp nem kell, sőt akár kettőt is vegyek. Vagy ha tartós élelmiszert, háztartási árut látok, inkább megvennék többhavi adagot jobb árban.
Próbálom racionálisan szemlélni a helyzetet, szóval nem kidobni a pénzt, de amikor látom hogy 2 hónapja 999Ft vol valami, aztán 1299, múlt héten 1499 és a hétvégén már 1649Ft akkor erősen elgondolkodtató a nagyobb tételben való vásárlás!
Halmozni sem akarok azonban mert akkor meg csak itt kerülgetjük sokáig.
Én nem halmozok indokolatlanul előre, mert helyem sincs hozzá.
De azon kicsit anyáztam, amikor a legutóbb (pár hónapja) még 120 Ft/tekercs WC papír már 180 Ft.
Az 1000Ft-os ketchup már 2000Ft.
Én eddig még nem halmoztam semmit,de már bánom.
Felénk nincs kristálycukor.Ha véletlenül kapnak a boltba ,pillanatokon belül elkapkodják.
Ketchup ot 2 évente eszek. Viszont elkezdtem ültetni paradicsomot.
Más országokban kukában gyűjtik a wc papírt, de egy igazi túrán wc sincs. Ott meg lehet tanulni, hogy tized annyi wc papír is elég.
Svájcba lassan 500 ft a zsemle, és tudnak élni nélküle
Saját tapasztalat:
2008-10-ben nem volt munkám, csórók voltunk, anyós-após meg a szüleim pénzeltek, ráment az akkori kapcsolatom is
Ahogy újra lett pénzem felhalmoztam egy csomó kaját, kb a fele ki lett dobva mert lejárt vagy mivel egyik melóból hazahoztam egy élelmiszer moly fertőzést ki kellett dobni.
Sokkal értelmesebb, ha átalakítod úgy az étrended, hogy minél kevesebb feldolgozott élelmiszer legyen benne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!