Mikortól emelkedik a gáz ára? Nem 2013. januártól?
Tisztelt Kérdező!
A bejelentések szerint az nem általános, hogy januártól emelkedik a gáz ára.
A számla megnézése nélkül csak tippelni tudok: lehet, hogy a magasabb számla éves elszámoló számla és a havi részszámláktól ennyivel magasabb lett a leolvasási érték.
Sajnálom, de így látatlanban tényleg csak tippelgetni lehet.
Ha gáz árat emeltek volna (ami most nem lehetséges), akkor az előző számlákhoz képest látható a magasabb egységár (Ft/MJ).
Ha más tényező változott, akkor az is korábbi számlák értékeivel való összevetéssel derülhet ki.
Nem tudom melyik szolgáltatóról van szó és hogy átalánydíjas esetben pl. számol-e időszakos fűtőérték változással, esetleg a II. tarifát csak akkor lépteti-e be, ha göngyölítéssel elfogyott az éves I. tarifa mennyisége és az most történt stb.
(Esetleg volt valamilyen kedvezmény, ami lejárt?)
Ön tud összehasonlítást tenni és -természetesen ne vegye bántásnak, nem mindenkinek kell és érdemes részleteiben értelmezni, ellenőrizni tudni minden számlaadatot- ha nem tudja kideríteni, a szolgáltató ügyfélszolgálata biztosan megfelelően tudja tájékoztatni.
De a kérdésére a lényegi válasz: a gáz ára nem változott 2012. január 1-e óta. (A kereskedők kérvényeztek április 1-i emelést, de a kormány elutasította.)
Kedves Pinkó!
Köszönöm szépen a válaszod. Végülis magam is arra jutottam, hogy írjak az ügyfélszolgálatnak, csak azt hittem, hogy esetleg volt egy áremelés amiről nem volt tudomásom.
A lényeg, hogy rész számláról van szó és azonos MJ mennyiséget 2.000 Ft-al drágábban számláztak. A többi tétel változatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!