Hova epitkeznek ennyien ha 2xes aremelkedes volt?
A kornyeken nincs olyan het amikor ne latnam valahol a beton szivattyut. Amikor a betonnak napi ara van.
Akkor csak nincs elszegenyedve a magyar nem?
Az emberek megveszik az ujepitesut akkor is ha dagonyaban van az egesz.
Nem ertem az embereket, mintha ingyen lenne.
"nem értem az embereket, mintha ingyen lenne"
Mit nem értesz? Van rá pénzük és ennyi.
Mar akkor is erdekes volt amikor 20m-ert vett valaki egy hazat videken de most hirtelen ez duplazodott. Kicsi hazakat adnak 40m-ert. Meg ha van 40misim akkor se biztos, hogy egy hirtelenn ugras utan azonnal perkalok 2x annyit. Ez penzugyileg egy ostoba dontes. Kivetel azoknal akik ra vannak kenyszerulve.
Persze ott a csok meg tarsai. Az egy masik sztori mar. Foleg, hogy nem olcsobb veluk semmi csak a dragulast fizeted max meg mint kenyszer. Megis azt hiszik az emberek, hogy ingyen penz.
Ugyanez a felujitasi tamogatas. Nezd meg hanyan ujitjak a tetot. Ami eddig 4millio volt az most 6-8. Lenyegeben most annyit kapsz vissza belole (ha visszakapsz), hogy a felujitas ara a korabbi arnak felel talan meg. Nah de akkor korabban miert nem vagtak bele? Szoval fura a gondolkodasa az embereknek.
Mi most ablakot csereltetunk a felujitasi tamogatasal. Az tenyleg megeri mert az nem dragult annyit.
Persze ez mind nem az en dolgom. Mindenki annyit kolt amennyit akar, csak furcsa.
2.5-3% hiteleket adnak 1-2 gyerekre 5-10 milliót+ mai hír, hogy 0%-os hitelt is igényelhetnek, azt csodálkozik vki, hogy pörög az ipar? De ahogy a deviza hitellel, ezekkel is be fognak sokan fürödni, mert az alapkamat emelés máris megdobta kb 1 millióval egy átlag törlesztési hitelt.
És sok kormányhoz lojális vállalkozó van, akikhez dől a közpénz, azok építik a 100 milliós házakat.
Azert nem igaz, hogy jelentosen dragult volna a muanyag ablak mert 3-4 eve kertunk ajanlatot igaz mashonnan es nincs nagy kulonbseg. Nem ugy mint pl a vasnal. Megneztem pl a vas gerenda arat. 2xes az ara. A fa szinten 150-200%. Szoval huzos.
A dragulas es tamogatas. Ezt azert irtam, mert pl nagyon leegyszerusitve:
Tetofelujitas mondjuk 4millio 1 eve. Most legyen 7millio. Visszakapsz 3 milliot. (Tleg csak egyszerusitve)
1 eve ha megkerdeztek, ujitasz e akkor azt mondtad, hogy nem, mert a 4millio draga. Most viszont igen mert tamogatjak. Kozben ugyanannyiert csinalod, nem yertel cele semmit vagy nem sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!