Nem törvénytelen/embertelen ilyen beosztást írni?
Napi 10 órás meló, heti 4 napot mész. Viszont többször van így: 3 nap meló, 1 (pl vasárnap) pihenőnap, majd újra 3 nap meló. Most is úgy vagyok beosztva, hogy csütörtök, péntek meló, szombat pihenőnap, de vasárnap, hétfő és kedd megint meló. 1 napot hagy arra, hogy kipihenjünk 2-3 napot és egyben felkészüljünk 3 napra (bevásárlás, főzés/sütés, mosás). És persze bejárósak vagyunk 90%ban, szóval buszozunk másik városból, így majdnem 12 órát vagyunk úton/melóban egy nap. Ezt sem veszi figyelembe általában a főnök, aki írja a beosztást. És volt már, hogy ilyen beosztást toltam végig: 2 nap meló, 1 nap pihi, 3 nap meló, 1 nap pihi, 2 nap meló... stb. Szóval egyértelmű, hogy ezt testileg, lelkileg nem lehet bírni, de nem hiszem el, hogy nincs erre valami szabály/törvény. Tudom, hogy a 12 órázásnak van valami fajta kikötése.
Ha sikerül néha véletlenül 2 napozásra beírni (2 nap meló, 2 nap pihenőnap) na akkor bírható, semmi probléma. De ez...
Nem.
De ha nem felel meg neked, nyugodtan kereshetsz mást.
"Tudom, hogy a 12 órázásnak van valami fajta kikötése."
De itt 10 órát dolgoztok. Az, hogy mellette 1-1 elmegy az utazásra a magánügyetek.
Nekem nem tűnik annyira embertelennek a heti 4*10 óra, még a "2 nap meló, 1 nap pihi, 3 nap meló, 1 nap pihi, 2 nap meló" sem.
Nem/Igen
Dolgoztam már gorombább beosztásban is.
h-de
k-de
sz-du
csu-du
p-é
szo-éj
vas-éj
Jelenleg h-szo délelőtt voltam, vasárnap pihenő, hétfőn du.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!