A hálapénz az orvosoknál miért lett törvénytelen dolog, miért büntetendő?
Pár éve!
Ez tkp. megvesztegetés - BTK paragrafus!
a pizzafutárnak nem azért adod, hogy előnyösebb helyzetbe kerülj...
A paraszolvencia pedig ez!
"de semmi nem tiltja meg, hogy 50ezres borítékot csúsztassak a pizza átvételekor,"
Nem, de kizsarolni pénzt az törvénytelen.
Nem gondolhatod komolyan, hogy aki hálapénzt adott az mind önként és dalolva tette. Inkább az volt a helyzet, hogy megmondták, hogyha nem tetszik adni, akkor nem kapja meg a megfelelő ellátást.
A hálapénz egy rohadt igazságtalan rendszer, a szegényeket bünteti, bizonyos orvosok meg óriási összegeket tesznek zsebre általa, mások meg alig.
Például egy normális rendszer az lenne, hogy mindenki kapjon ingyen egy alapellátást, aki meg extrát akar az fizessen érte. Így lehetne törvényesíteni a hálapénzt, hogy tényleg az egészségügy járjon jól ele.
De aki ilyen mer említeni, arra egyből rászabadul a fideszmédia, hogy "fizetős egészségügy".
Mivel ennyire fertőzött Magyagrországon a légkör, így semmiről nem lehet normálisan beszélni többé.
Azt hiszel, amit akarsz... kérdező....
Jogosan büntetendő és üldözendő cselekmény - végre eljutottunk ide!
4: ez egy akkora hazugság, mint ide lacháza!
soha nem adtam paraszolvenciát, és túl vagyok három szülésen, két kisebb műtéten és volt még pár kórházi esetem....
És itt vagyok, nem haltam meg. :-D
No no no nyolcas! Hazugságot emlegetni egy kicsit durva, olvasni, meg higgadtan válaszolni az erény.
Nem azt mondta a négyes, hogy minden orvos, hanem azt hogy sok orvos és ebben bizony sajnos igaza van.
Mert sok esetben már csak úgy tudtál egy orvoshoz jelentkezni, ha fizettel (pl. Szülész)
Konkrétan a csak hálapenzzel nem lett volna probléma, de ez olyan mintha a Pizza futár felhivna hogy ha szeretnéd mrgkapni egy pizzát akkor plusz egy ezres jattert kiviszi, vagy jöhetsz érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!