A hálapénz az orvosoknál miért lett törvénytelen dolog, miért büntetendő?
Folyt belőlem a vér, de nem volt 5 hónapig kapacitás a műtétre, fizettem 100 000-et és 3 héttel később megműtöttek.
A műtét után mentem kontrollra 3-an voltak előttem, de 4 órát várakoztattak, mert a frissen érkezőket hívták be helyettem, adtam a dokinak 10 000-et, a következő kontroll esetén érkezésem után 3 perc elteltével bekerültem, pedig televolt a váróterem. Pénz hiányában nem tudtam neki fizetni a 2 perces "munkára" , a következő alkalom esetén 10 óra várakozás után sem kerültem be. Másnap vissza kellett mennem és további 9 órát várakozni pedig 1 órával a kezdés előtt már megjelentem és az utolsó 70 percben csak én voltam a váróteremben.
A törvény tiltotta, hogy követeljék a hálapénzt, de megtalálták rá a megoldást, hogy "önszántadból" fizessél...
A törvény tiltja, hogy elfogadják, de nekem még 1 orvos sem utasította vissza!
Tessék:1995. évi CXVII. törvény 1. sz. melléklet 4. 21. pontja)
Kp-ban kapott borravaló után nem kell szja-t fizetni.
Bankkártyás után igen.
23-as, még mindig kevered a dolgokat.
Étterembe nem mész, ha nincs rá pénzed. Na meg egy 5000-es számlára adsz 500 ft-ot, szerintem az nem egy akkora nagy összeg, hogy a vacsora után ne férjen bele. De hogy a beteg embereken nyerészkedjenek, az gusztustalan.
Főleg, ha valaki régóta beteg, nem is tud dolgozni, miből tudna fizetni? Miután egész életében fizette a tb-t.
Amúgy sajnos azt látom, nem lett jobb. Állami intézményekbe nem lehet már bejutni, a magánszektorban meg olyan pofátlan árak lettek, hogy átlagembernek már az is megfizethetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!