Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Holnap szeretnék munkahelyemen...

Holnap szeretnék munkahelyemen felmondani. Van még 15 nap szabadságom. Azt ki tudom egyszerre venni?

Figyelt kérdés

2022. jún. 19. 20:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A fent maradó arányos szabidat ki kell adni, vagy kifizetni.

Tehát 15 napot akarsz kivenni? Elmúltál 45 éves és van egy gyereked?

2022. jún. 19. 21:42
 2/6 A kérdező kommentje:
24 vagyok. 21 nap az alapszabadság ebből 6 napot használtam fel, így van 15 napom.
2022. jún. 19. 22:00
 3/6 A kérdező kommentje:
Meg voltak tanulmányi szabadságaim. Egyetemre járok és kötöttünk volna a céggel egy szerződést, hogy előadás és vizsga napokon elengednek, arra is kapok fizetést, viszont papír formában még nem jött létre. Azt levonhatják?
2022. jún. 19. 22:06
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem így működik, kispajtás! 15 napod maradt az évre. Felmondáskor az arányos szabidat tudod felhasználni. Most június van, kb az év fele, szóval a 21 napból 10 nap az arányos szabid, amiből kivettél hatot, tehát maradt 4.
2022. jún. 19. 22:10
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
De, mivel nincs szerződés, így lehet többet vettél ki, és utólag kaptál volna plusz napokat.
2022. jún. 20. 08:02
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

24 vagyok. 21 nap az alapszabadság ebből 6 napot használtam fel, így van 15 napom.

A 21 nap egész évre szóló szabadságos nap (365 napra). Ha nem teljes évben áll fenn a munkaviszonyod egy adott munkáltatónál, akkor időarányosan jár a szabadság.

Ha az időarányosan járó szabadságból még van olyan nap, amit nem vettél ki, akkor azt vagy kiadják még a munkaviszonyod alatt, vagy ha ez nem történik meg, akkor készpénzben kötelesek megváltani.

"Meg voltak tanulmányi szabadságaim. Egyetemre járok és kötöttünk volna a céggel egy szerződést, hogy előadás és vizsga napokon elengednek, arra is kapok fizetést, viszont papír formában még nem jött létre. Azt levonhatják?"

Hivatalosan nem, ha a megállapodást még nem foglaltátok írásba és nem is fogjátok. Ezeket a szabadságokat akkor valószínűleg a "sima" szabadságos napokkal szemben fogja beszámítani a munkáltatód.

2022. jún. 21. 04:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!