2 és fél év után szeretnék kilépni a munkahelyemről, egyszer se voltam szabadságon. Visszamenőleg kivehetem az összes napot a felmondási idő alatt, esetleg kifizettethetem, vagy egyik se?
Az a baj így, hogy félig feketén kapod a pénzt, hogy nem nagyon tudsz mit csinálni. Főleg, hogy az sem lett megbeszélve, hogy hogyan működik ebben a rendszerben a szabadság.
Az biztos, hogy papíron ki lett adva a tavalyi és tavaly előtti szabadság, azt nem lehet évekig görgetni. Minden évet ki kell nullázni. Tehát biztosan nincs bent 60+ nap szabadságod.
Bizonyítani meg elég nehéz, hogy pl tavaly májusban voltál-e 2 hét szabin vagy sem. Nyilván ha volt is, akkor sem tárolják azokat a jelenléti íveket, amik a valóságot tükrözik. Tehát nem nagyon tudsz ezzel mit tenni.
Le kell ülni, megbeszélni a főnökkel a dolgot.
Ha van bármilyen adókedvezményed, akkor ilyen bejelentés mellett tilos év közben igénybe venni, mindenképpen egyben, adóbevalláskor érvényesítsd az éves összeget, mert benyeli a munkáltató!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!