Van e kiskapu a felmondási idő rövidítésére?
Olvasgattam a neten ebben a témában de nem igazán találtam semmit ami megoldást kínálna.
Felmondásom oka hogy a jelenlegi munkahelyemtől 250 km-re veszünk házat a napokban és egyértelmű hogy onnan nem tudok dolgozni járni.
De állítólag nem vagyok annyira nélkülözhető ezért tartok attól hogy 3 hónap felmondási időt fogok kapni.
A munkaszerződésben mennyi felmondási idő van írva?
Egyébként ha rendes a cég, kérésre elengedheti egy részét vagy az egészet is akár.
Egy haverom nemrég mondott fel, neki a szerződésben szereplő 30 naptári nap felét elengedték.
3 honap felmondasi ido eleg soknak hangzik, 2 honap a jellemzobb inkabb. Olvasd el a szerzodesed hogy mennyi az annyi.
Lerovidetni csak kozos megegyezesre lehet, beszelj fonokoddel, lehet beleegyeznek. Illetve ha olyan tipusu munka akkor lehet el tudod erni hogy home officeba tavolrol tudjad vegezni.
" 3 hónap felmondási időt fogok kapni."
A felmondási időt már a szerződés megkötésekor meg kell határozni. Ha nincs konkrétan meghatározva a szerződésben, akkor az MT a mérvadó -> Határozatlan idejű szerződésnél dolgozói felmondás esetén a felmondási idő 30 nap.
Ezt rövidíteni maximum kérésre lehet. Írásban kéred a munkáltatót, hogy vagy tekintsen el a felmondási idő alatti munkavégzéstől, ekkor felmenthet alóla és a felmondási idő lejártakor szűnik meg a munkaviszonyod, vagy magától a felmondási időtől tekintsen el, mint lehetőségtől és akkor a megegyezés szerinti időpontban szűnik meg a munkaviszonyod.
Minden a munkáltatón múlik és rajtad, hogy mennyire vagy ügyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!