Miben tartanátok a pénzeteket válság idején?
Gyengül a forint, magas az infláció, mindenki érzi, hogy válság lesz. Mit tennétek ilyenkor, ha mondjuk van 3 millió ft megtakarításotok? Ez a pénz régebben jónak számított, a mai árak mellett már nem annyira, bár még így is jobb, mint amennyi megtakarítása egy átlag magyarnak van (bár tudom, statisztika szerint mindenkinek van 20 millió forint megtakarítása, és félmilliót keres alsóhangon).
Szóval arra gondoltam, hogy a pénz egy részét, mondjuk egymilliót nem ártana dollárban tartanom kp-ban. Egy másik részét, egymilliót forintban benthagyni egyelőre a megtakarítási számlámon, szintén egymillió forinttal pedig kezdeni valamit. Mondjuk egy részét berakni akár valami online elérhető bankba, mint pl. a Revoluthoz hasonló, ahol le tudom kötni valamennyi kamatra. Nyilván rizikós, így nem az egészet tenném, csak mondjuk olyan félmilliót, a másik félmilliót meg megintcsak valami kamatozó helyre kellene betenni, vagy nem tudom, esetleg aranyba érdemes-e még. Valaki javasolja, valaki nem.
Ti hogyan osztanátok el ezt a megtakarítást, hogy ne inflálódjon el? Egy másik opció, hogy az egészet átrakom inkább dollárba, aztán az kevésbé inflálódik. Valami más esetleg?
Van egyébként BTC-m is, egy 100ast szántam rá anno, ami azóta elég gyér, jelenleg 18 ezer dolláron van a BTC, ez még mehet lefele kicsit. Akár még beszállónak is jó lehet ez az időszak, talán egy százast még rászánok, aztán hosszútávon megnézzük hogy alakul. Bár ez nálam inkább csak szerencsejáték kategória, nagy pénzt nem tennék bele, viszont. követem ezt a témát is.
"PMÁP. Ez amúgy nem pénz,ami neked van. vegyél belőle PMÁPot."
Gyerekek, pls, komolyan kérem, hogy egyszer magyarázza már el valaki nekem teljesen értelmesen, trollkodás nélkül normálisan, hogy miért ajánljátok ennyire ezt az állampapír témát, őszintén!
Szedjük össze amit tudunk: van egy retek forintunk, ami inflálódik elfele, mint a sz.r. Van egy magyar államunk, amit OV és társai uralnak 12 éve, azt tesznek, amit akarnak, onnan vesznek el, ahonnan akarnak. Ebbe az országba jelengleg nem nagyon érzem úgy, hogy olyan nagy bizalom lenne a gazdaságban. Mégis mi garantálja, hogy az állampapírt nem húzhatom le a wc-n? Pls, senki ne jöjjön ezzel a dumával, hogy emögött az állam a garancia. Valami normális racionális érveket várok, értelmesen elmagyarázva ennek a menetét, és a biztosítékokat.
Ezt az "ez amúgy nem pénz" dumát sem értem. Tudom, itt anonim oldalon mindenki milliárdos, veszitek a sokadik luxusautótokat, meg van 500 millió forint megtakarításotok. Igen, igen, itt ez megy. Szerintem a mai világba már az is nagy dolog, hogy ez a 3 millió nem minuszba van és nincs mögötte még egy nulla, ahogy sokaknak, akik egy iPhonet is hitelre vesznek.

Mégis mi garantálja, hogy az állampapírt nem húzhatom le a wc-n? - a legfőbb ok, amiért nem tudod az állampapírt lehúzni a WC-n, hogy valójában nem papír alapú. Csak egy adat a felhőben. (kivéve a MÁP+t, de azt hiszem PMÁP-ról beszélünk)
ez amúgy nem pénz- úgy értettem, hogy ilyen kis összeget túl sok fele akarsz diverzifikálni. Oszd ketté, mondjuk kétmillió PMÁP és 1 millió euro. De ilyen 500 ezrekkel ne szórakozz, mert semmi hasznot nem hoz. Én a 10 milliómra is azt mondom, h kevés. Meg persze ott a tőzsde. De ha egy államban nem bízol, akkor hogy bíznál a cégekben?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!