Mi a véleményetek az MLM üzletről?
Ebből a létrehozók járnak jól, akik legfelül vannak. Ők milliomosra keresik magukat a sok naív emberből.
Szép szavak, ígéretek. A hülyékből lehet a legkönnyebben meggazdagodni, az okosok ezt kihasználják. Ha lehet, ne menj bele, mert bukni fogod.
Szia!
A saját tapasztalom szeretném leírni:
Az MLM egyetlen jó tulajdonsága, hogy nagyon hatékony a befolyási pszichológiája. Illetve ez ez érdekesség, a többi már nem annyira.
Aki nyílt szívű és lelkes, annyira át tudják formálni... Nekem néhány ismerősömet fertőzték meg.
Miután nem vásároltam tőlük, nem kerestek, ugyan is azt tanítják nekik csúnyán fogalmazna, hogy azokkal foglalkozzanak, aki potenciális ügyfelek. Ezzel semmi baj nem lenne, ha ezt el tudnák különíteni a magánéletüktől, de sajnos nem ez a gyakoribb.
A termékeikről nem tudok nyilatkozni,de azt tudom, hogy gazdaságosak, viszont mivel gazdaságos kiszerelés, így egy összegben draga, viszont:
Ami nekem feltűnt, hogy minden szint x%ot kap belőle, legyen mondjuk 4% és, nem sok 3 szint szint... lát kérdéses, hogy akkor a termék előállítása mennyibe is került valójában, ha még így is m,egéri csinálni?
Magánemberként azt javaslom, hogy szíved joga dönteni, én nem kívánok ilyen üzletbe beszállni, de hát kinek milyen a lelkiismerete, mert az művelt ember, még a ilyen dolgokat betudja úgy magyarázni, hogy elhiszi, hogy jót tesz. Ha nincs más, akkor olyat dolgoz, amiben tényleg örömödet leled, mivel olyan sokat úgy se fizetnek mostanában:D vagy ha van ötleted légy magán vállakozó:D
Azért jó, mert van egy komplett cég mögötted, felépített márkával, imázzsal, reklámmal (ha van) és ezekre nem kell költeni, nem kell felépíteni, mint egy vadiúj terméket, céget.
Plusz, ha az ember kifog egy valóban jó, elhivatott és becsületes szponzort, akkor vele szárnyakat kaphat és valóban jó üzletemberré tud válni.
No meg amíg valóban meg nem éri vállalkozóként csinálni, addig legálisan juthat a pénzéhez számlázás nélkül is.
Olyan embereknek való az üzleti része az mlm cégeknek, akik tudják, hogy nem 2 hét alatt lesznek milliomosok, mert ezt az üzletet és benne magukat éppúgy fel kell építeni, be kell vezetni, mintha egyéni vállalkozóként indulna (csak a költségek többnyire sokkal kevesebbek), és igenis dolgozni, foglalkozni kell vele, sőt!
Tanulni kell a szakmát. Olvasni, keresni az újításokat, figyelni a híreket, a többi mlm céget, és mindenek előtt tisztességes, korrekt üzletemberként viszonyulni másokhoz.
Meg kell érteni és meg kell tanulni, hogy az üzletet nem ajánljuk mindenkinek, mert nem való mindenkinek.
A terméket viszont ajánljuk mindenkinek, mert tapasztalatom szerint a legtöbb mlm cég terméke valóban jó és gazdaságos és egyik előttem szólóra reagálva nem drágák, csak ki kell számolni az adagolást, osztani-szorozni és a bolti termékekkel összehasonlítani. 90%-ban olcsóbbak. Csak azért érzik drágának az emberek, mert egyszerre több havi adagot vásárolnak meg. De könyörgöm! A Metro-ban is kartonnal kell vásárolni, hogy olcsóbb legyen!
Nem az mlm üzlettel van gond (különben nem tanítanák az üzletet egyetemeken), hanem a sok bogyórázogatós eladóskodóval, akik azonnal eltűnnek, mihelyt kérdése vagy gondja van a vásárlójának.
Amúgy meg sokan utálják Bill Gates-t, meg a Microsoft-ot, mégis ők az IT piac vezetői.
Az a baj vele, hogy a barátaidat, ismerőseidet, rokonaidat, egyszóval a kapcsolati tőkédet akarják.
Ez nagyon kockázatos lehet, mert az üzlet összekeverése a barátsággal, az utóbbi kárára történhet.
Ha nagyon izgat a lehetőség, először inkább próbáld ki mint vevő a terméke(ke)t!
Ha úgy is, a kezdeti lelkesedés csillapodása után is tetszenek a termékek, akkor lelked rajta!
Azt szeretném visszakérdezi a válaszolóktól (kérdezőnek bocsánat érte), hogy ha ennyire nagy átverés, akkor hogyan lehet, hogy emberek másoállásban 5060-et vagy főállásban 200-500e-et keresek? De ismerek olyanokat is, akik milliókat kaszálnak.
És nem az elején kezdték. Nem egy cég, van Amway, Tupper, Flp, Oriflame, más-más a fizu, de rengeteget melóznak és elég jól élnek. És ismerem őket, nem pattant le a családjuk a baráti társaságuk mellőlük.
Ha valaki ezt elmagyarázná, megköszönném, mert mindenhol azzal érvelnek emberek, hogy csak azoknak éri meg, akik az elején kezdik és az Amway vagy 50 éves, akit ismerek 20 éve csinálja, az FLP 30 éves, akiket ismertek 12 ill. 3 éve vannak benne, az Oriflames-es ismerősöm 8-10 éve csinálja, a Tupperes is vagy 10 éve. És egyik sem mai cég.
Másik érdekesség, hogy akik nagy gyorsan átigazoltak a Freedom Rocks-hoz pl. azok elbuktak mindent, pedig az egy vadiúj cég volt, és az elején szálltak be.
Akkor ez most hogy is van?
Még egyszer bocsánat az offért, és köszönöm, ha valaki válaszol.
MLM = átverés
Ezt az alapösszefüggést, ha felfogja az átlagember, nem lesz semmi baja. Gond akkor van, ha elhiszi, hogy ezzel valós pénzt kereshet. Sajnos nagyon sok birka megeszi ezt a moslékot, főleg, hogy minél díszesebb cukormázzal vonják be.
A kemény valóság az, hogy ez a sok különböző nevű cég valójában mind 1 cég (vagy ott összpontosul), a ScienNet, NuSkin meg a többi ilyen Lehúzó RT. A javarésze ezeknek fiktív cég, illetve bábvállalat/fedőszervezet. A számítógépes vírusok írói már régóta alkalmazzák ezt a módszert a kamu virusirtók terjesztésénél (kiadják ugyanazt a szoftvert 50000 különböző néven). Higgyétek el, a főkolomposokon meg a holdudvarukon kívül ebből senkinek nincs egy fillér haszna se - gyakorlatilag ingyenmunkát végzel. Okosan ki lett találva, mert 600-900 forintért senki nem fog a bíróságra rohanni. Az, hogy "van termék", nem bizonyít semmit, az pedig még kevésbé, hogy kapsz pár papírlapot, rajta szép mézeshabcsók-szöveggel, ez is olyan mint a sok kamu virusirtó. Arra jó, hogy a bíróságon legyen mivel mosakodni, ha mégis bebukna a dolog...
Az senkit ne akarjon meggyőzni, hogy a munkaleírásban mindenféle szépen hangzó sikersztorikkal példálóznak, hogy "nekem bejött a dolog, milliókat kerestem", vagy amikor az ismerőseid bátortalanul megszólalnak, hogy "én hallottam valakiről, aki látott már valakit, aki olvasott valakiről aki ismert valakit, akinek már fizettek...". Teljesen mindegy, milyen név és milyen tekervényes szöveg mögé bújtatják, az MLM egy globális átvágás, kb. mint a nigériai csalások. Nincs ezen mit szépíteni, hívhatsz egy gombóc fagyit számítógépnek, attól abból még nem lesz számítógép. Az MLM egy nagy rakás szar, és nem lehet belőle várat építeni.
AZ a valódi munka,amiért valódi készpénzben fizetnek. Ha majd a kezedben tartod a bankókat, amikor nagybevásárlás után fizetsz, akkor biztos lehetsz benne,hogy a munka valódi. Addig pedig tekintsd átverésnek és lehúzásnak - hidd el, így SEMMIT nem veszítesz, sokkal jobban jársz.
"Ne tekints senkit halottnak, amíg nem láttad tulajdon szemeddel a holttestét. És még akkor is könnyen meglehet, hogy tévedsz."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!