Mi most a legjobb befektetés?
Állampapír: Matolcsy papír, nagyon jó ötlet.
Ingatlan: Mother of all bubles ugye. Össze fog omlani.
Arany: 2022 -t írunk, ma már nincs meg az a felhasználása, ami 150 éve megvolt. Nem lehet tudni, hogy mi lesz vele.
Tőzsde/kriptó: Itt látjuk mi történik.
A lényeg, hogy kb kaszinó az egész. Aki mást mond, nem ért hozzá szerintem.
A két pipa a "neved" mellett azért árulkodik arról hogy te mennyire értesz hozzá.
Állampapír: Tudsz jobbat ami ennyire biztos és stabil? Ja tudom a kriptó...
Ingatlan: Ja persze Mother of all bubles. De valahogy soha nem pukkan a lufi mert lakni mindig kell valahol.
Arany: Milyen felhasználása volt meg 150 éve ami ma nincs meg? Amúgy 150 éve nem gyártottak milliárdszámra félvezetőket amibe bizony kell az arany.
Tőzsde kriptó: Valóban látjuk hogy mi történik. Hagyjuk is.
"Talán az arany a legkevésbé rossz."
Az arany nem termel. Csak van. Ha szerencséd van akkor az infláció felett fog nőni az ára de ennyi. Ezzel szemben például egy Mother of all bubles esetében nő az ára és folyamatos a hozam a bérleti díjból.
De én mást mondok mint te szóval szerinted nem értek hozzá.
A társkeresési problémák kategóriában szedtem össze pár lepontozást.
"Arany: Milyen felhasználása volt meg 150 éve ami ma nincs meg?":
150 éve az egész pénzügyi rendszer a nemesfémeken alapult. A papírpénz mögött arany volt és a bankokban be lehetett váltani. A nemzetközi kereskedelem lényegében aranyban történt. Ma ez nincs így, a nemzetközi kereskedelem dollárban történik, aminek eddig az olaj adott stabilitást (ma már egyre kevésbé). A valutákat meg nem lehet aranyra váltani és a fed mögötti aranyról se tudunk semmit. Az őrök Amerikában ma nem az aranyat őrzik, hanem a titkot az üres teremről. A félvezetőkbe kell arany, de a jelenlegi magas értéket nem az adja.
Ettől függetlenül az aranyat még mindig a legjobb befektetésnek tartom.
Az ingatlanpiac meg mesterségesen van fenntartva, már ki kellett volna pukkania 10 éve jóval alacsonyabb árnál. Ráadásul az eddigi 300 évben látott baby boomnak is vége az egész világon Afrikát leszámítva. Csökkenő népesség mellett nem lesz ekkora értéke az ingatlannak.
5: Ami épp pukkan, az az eth és az ígéretek, amit az ökoszisztéma nem váltott be. A kriptovaluta peer to peer cash. Pont. Btc -be, XMR -be vagy egyéb coinokba érdemes lehet fektetni, de én még azért kivárnám a jelenlegi "pukkanás" végét az alacsonyabb ár miatt.
Az ethereum meg hasonló "okos" chainek helye pedig a történelem szemétdombján* van. Add el, amíg nem késő
"A két pipa a "neved" mellett azért árulkodik arról hogy te mennyire értesz hozzá.":
Aki a gyakorira jött az nyilván nem a pénzügyekből doktorált Buda cash szakértőt szeretné hallani, hanem az egyszerű ember véleményét szerintem.
*: Azért ez nem biztos, mivel a gaming meg az online gambling valójában működik, de nem az ethereum láncon, hanem például a Trx -en, ami most fel is jött az első 20 -ba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!