Aki nem szeretne kriptozni, ingatlanhoz kevés a pénze, annak a PMÁP a legjobb megoldás jelenleg?
4. opciónak ott a tőzsde.
PMÁP a legjobb annak, aki nem akar befektetéssel foglalkozni.
Ha később ingatlant akarsz venni és lesz akkora szerencséd, hogy pár évig stagnáljanak az ingatlanárak, akkor a PMÁPot elég jövedelmezőnek fogod érezni utólag.
3-as igazad lehet, de... nem mindenki engedheti meg magának, hogy kockáztasson.
Rokkant vagyok, a szüleim még nyugdíj mellett is azért dolgoznak, hogy ha ők nem tudnak majd ellátni, akkor valami legyen velem. Az ingatlan is csak azért cél, mert ha kiadom, az havi bevétel a rokkantsági ellátás mellett, amiből talán meg tudok fizetni valakit, aki segít ellátni magam, vagy egy bentlakásos otthont.
Nem opció sajnos, hogy max. bukom belőle.
#3 - Ez igaz, de...
Amikor csak pár milliócskád van, akkor mi értelme a profitot hajszolni?
Mondjuk 5 milliónál PMÁP évi 300ezret hoz. Mennyivel leszel bejjebb, ha kihozod az évi 600ezres hozamot?
Tényleg érdemes ezen rugózni? Szerintem hatékonyabb másra helyezni a fókuszt.
"Ha csak havi 150 ezerrel keresnél többet, mint most (pedig a 300 ezer forint is nagyon hurka fizetés a te szakmádban,), az pont olyan lenne, mintha évente 23%-kal több hozamot érnél el a meglévő 10 millió forintodon! Kockázatmentesen."
A tozsdei portfolios, es jelenleg meg a kockazatmentes stablecoin befektetesim is stabilan hozzak a 15-18-20%okat evente. Az 5 millional a 300k helyett inkabb 1 milla. Tovabb gondolva, 10-15 eves tavlaton tizmilliokrol beszelunk. Kamatos kamat rulz.
Egy. Kettő.
Igy is csillagaszati napidijon dolgozom, nekem nem celom tobbet dolgozni, hanem tobbet utazni, es elvezni az eletet. Kiszamolozgassanak a pályakezdők.
Azt ugye tudod hogy az inflacio resz annyi, hogy annyit nem buksz? Senkit nem erdekel hogy 3 vagy 8%.
Ha devizaban fektetsz be, akkor eleve a forint inflaciokovetese be van epitve a sztoriba, es ezen felul nem nevetseges 1.5%al kecsegtet, hanem 15-20.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!