Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám megoldani...

Hogyan tudnám megoldani egyedül hogy tudjak venni autót?

Figyelt kérdés
Igen,anyu apu nem tesz alám semmit.az utóbbi nincs is.Még csak 17 vagyok,de kellene mindenképp.Most szereztem egy szakmát amit amúgy utálok de megyek tovabb érettségizni.Közbe meg nem mehetek dolgozni.Ja es hiába szerzek jogsit,mert azt ki tudnám fizetni.de ahoz kocsi is kéne.és ez a gond
2022. máj. 29. 20:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem kell neked autó ilyen fiatalon még a végén balesetezel.
2022. máj. 29. 23:06
 12/16 anonim ***** válasza:

Jó tanács: ne hitelre vegyél autót, csakis akkor, ha meg tudod venni készpénzből.

Tesóm kocsiját egy biztosítás néküli c típusú csávó totálkárosra törte. Az autót persze hitelre vette, biztosító nem fizet, behajtani nem lehet az illetőn egy fillért sem.

Tesóm még majdnek 5 évig fizeti a részleteket a banknak autó nélkül.

2022. máj. 29. 23:54
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

“ Tesóm kocsiját egy biztosítás néküli c típusú csávó totálkárosra törte. Az autót persze hitelre vette, biztosító nem fizet, behajtani nem lehet az illetőn egy fillért sem.”

Mabisznak fizetnie kell

2022. máj. 30. 01:15
 14/16 anonim ***** válasza:

#12: Ahogy #13 is írja, ilyen esetben a Mabisz kifizeti a kárt, aztán majd leverik a károkozón, ha tudják. A Mabisz persze időbe telik, de ilyenkor lehet azt megcsinálni, hogy az illető Casco-ra érvényesíti a kártérítést (amit nyilvánvalóan kötött egy hitelre vett autóra), majd később, mikor a Mabisz fizet, akkor rendezi a saját biztosítóval, hogy a Casco bónusza ne változzon.

Kérdező: Neked NEM kell autó. Csak a fiatalos dac van benned, de fogalmad sincs, mibe kerül egy autó. Tessék szépen a szülők kocsiját használni a csajok fuvarozásához, sőt, még a busszal sincs semmi gond ennyi idősen. Aztán majd mikor már lesz normális jövedelmed, akkor vehetsz kocsit.

Én 18 évesen szereztem jogsit. Először szereztem némi rutint az ősök kocsijával és 21 évesen vettem saját kocsit, amikor már egy éve folyamatosan dolgoztam.

Ha kocsit akarsz venni, akkor először is szerezz normális munkát. Aztán tegyél félre. Ha ügyes vagy, akkor egy év alatt összejön az az 5-600 ezer, amennyiért már használható kocsit kapsz.

Persze mindezt csak akkor, ha nem nyavajás minimálbérért dolgozol, mert abból nem fogsz tudni kocsit fenttartani. Neked, zöldfülűnek a kötelező még egy kisautóra is lesz legalább havi 8-10 ezer. Plusz teljesítményadó, plusz szervizek, plusz benzin...

2022. máj. 30. 08:54
 15/16 anonim ***** válasza:

A lényeg az, hogy 17 évesen nem vagy jogképes, kérdező! Tehát nem vehetsz önállóan autót.

Az összes többi már szinte részletkérdés. :)

Honnan lesz rá bevételed, hogy fenn is tartsd a kocsit?

2022. máj. 30. 09:51
 16/16 anonim ***** válasza:

“ A Mabisz persze időbe telik”

3-4 hét volt 2 hónapja, mikor anyám kocsiját összetörték és hamis adatokat adott meg a károkozó

2022. máj. 30. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!