Külföldre van esélyem kiköltözni full pályakezdő, szakirányú diplomával nem rendelkező szoftverfejlesztőként?
A diploma jó eséllyel 1 év múlva lenne meg.
Lassan 2,5 éve dolgozom az IT-ban, de eddig minden munkahelyem olyan volt, hogy lényegében nem tanultam semmit. És a C#-hoz értek még a legjobban, a leggyakrabban használt verziókezelő a git.
Van így esély?
Tippem szerint nincsen.
Középkor elején járok, segítségem nincs, mindent és mindenkit itthagynék ezzel a lépéssel.
"Kell 10 év tapasztalat, vagy nagyon speciális tudás vagy hogy sikerülhet?"
Ugyanaz kell, mint itthon. Jelentkezel és ha elég kompetens vagy akkor felvesznek. A komolyabb multik még relocation bónuszt is adnak és intézik a papírmunkát. Amazonnál pl. úgy emlékszem 2-3 havi albérlet is a relocation package része, ha igényt tartasz rá, ameddig találsz saját lakást.
Hát itthon ősszel, még nem volt meg a 2 év tapasztalatom, úgy választottam két, azonos napon kapott ajánlat közül, hogy konkrétan nem kerestem állást. Tettem lépéseket, de MÉG nem keresgéltem, csak terveztem.
Azért külföldön, keleti munkavállaló esetén, hááát...
Sejtettem... 10 éve szakmában levő ismerősöm is ezt mondja (önmagára is) és mások is. Meg logikus is.
Azért köszi!
Általánosságban kifejezetten könnyű kimenni, rengeteg a lehetőség, még keresni sem kell, mert a recruiterek keresnek LinkedIn-en.
De neked nem fog menni így sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!