Hova lehet fordulni segítségért, ha az embernek nincs pénze?
25 elmúltam, gyerekem nincs, tehát semmi támogatásra nem vagyok jogosult sehol. Nincs semmim (saját lakás/autó).
Van munkám, de a fizetés nem a legjobb és múlt hónapban nagyon beteg voltam, ezért a táppénz miatt jóval kevesebb.
Ott tartok, hogy befizettem a feltétlenül szükséges dolgokat (lakhatás, számlák) és maradt 40 ezer forinton. Ezzel esélytelen kihúzni egy hónapig. Ráadásul a múlt havi betegségem még mindig nem jött rendbe, így nagyon félek, hogy nehogy megint visszaessek, mert le van gyengülve az immunrendszerem.
Szóval a totális összeomlás szélén vagyok anyagilag meg lelkileg is. Szüleim vannak, de hiába hívtam fel őket, az volt a válasz hogy "27 évesen felnőtt vagy, oldd meg a problémáid egyedül"
Nincs esetleg valami állami szervezet vagy központ, ahol ilyenkor segítséget lehet kérni? Sajnos Budapestre nem tudok felmenni, nagyon drága a vonat. Itt felénk viszont nem tudok semmi ilyenről.

Keress jobb állást!
Tanulj!
Most meg kérj kölcsön valakitől, vagy kérj a munkahelyeden fizetés előleget.

Ha már jól vagy el tudsz menni verplazmat adni, abból össze lehet hozni 40-50 ezret még. Ha van pár régi kacatod, add el amit lehet. Kényelmes nem lesz, de legalább nem halsz éhen.
Hosszabb távon, költözz fel Bp-re ( vagy a vonzáskörzetébe) és bérelj csak egy szobát, ott jobban megfizetnek barmilyen munkát és gyorsabban tudsz pénzt félre tenni. Vagy keress valami másod állást . Ha minden kötél szakad kérj kölcsön rokontól/ ismerostol vagy szemelyi kölcsön . ( ezek közül egyiket se ajánlom) ingyen pénz meg nincs … nem is hiszem hogy rászorulsz.
A korosztalyodban vagyok, ugyanígy érzek. Saját véleményem hogy rosszul lett nevelve vagy inkább sehogy , a 92-99 között születtek nagy része , mindenki életképtelen ( én is annak érzem magam) és a világ is akkorát fordult hogy minden máshogy működik mint amire felkészítettek minket . És sok minden igazságtalan :(

"Keress jobb állást!"
Nincs semmi a környéken, minden minimálbér/garantált bérminimum.
"Tanulj!"
Van végzettségem (pedagógiai asszisztens vagyok), mire mentem vele? A jól fizető szakmák meg általában olyanok, hogy nőként nem igazán lehet érvényesülni bennük (pl. autószerelő, kőműves, stb).
"Most meg kérj kölcsön valakitől, vagy kérj a munkahelyeden fizetés előleget."
Nincs senkim. Ha lenne, nem lenne itt ez a kérdésem.
"élelmet meg tisztálkodási dolgokat a Vöröskereszr, Máltai szeretet szolgálat"
Bárkinek? Ők nem ilyen vallási hátterű szervezetek? Én nem vagyok vallásos egyáltalán.

#5 Bárkinek. Nem lesz szentbeszéd. Ettől nem kell tartani.
Kellesz a személyid.
Egy munkatársuk leül veled, elmondod a helyzetet, lehet kérdez valamit, aztán adnak amijük éppen lesz. Konzervek, liszt, olaj, rízs, stb.

Munkáshitel 26 éves korig.
Videóhívással is szinte azonnal utalnak 100 ezret.
Persze csak ha 10 évig nem mennél külföldre.
Külföldön vannak 3 hónapos kiküldetések mezőgazdasági munkára. Jól fizetnek és szállás is van.
"Munkáshitel 26 éves korig."
27 múltam.
A külföld jó ötlet, gondolkodom is rajta, de az elmúlt évben annyi egészségügyi problémám volt, hogy így nem merek elindulni.

Milyen egészségügyi problémáid vannak 27 évesen?
És milyen városban kerül olyan sokba a lakhatás, hogy 40 ezer Ft-od marad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!