Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hova lehet fordulni segítségér...

Hova lehet fordulni segítségért, ha az embernek nincs pénze?

Figyelt kérdés

25 elmúltam, gyerekem nincs, tehát semmi támogatásra nem vagyok jogosult sehol. Nincs semmim (saját lakás/autó).

Van munkám, de a fizetés nem a legjobb és múlt hónapban nagyon beteg voltam, ezért a táppénz miatt jóval kevesebb.

Ott tartok, hogy befizettem a feltétlenül szükséges dolgokat (lakhatás, számlák) és maradt 40 ezer forinton. Ezzel esélytelen kihúzni egy hónapig. Ráadásul a múlt havi betegségem még mindig nem jött rendbe, így nagyon félek, hogy nehogy megint visszaessek, mert le van gyengülve az immunrendszerem.

Szóval a totális összeomlás szélén vagyok anyagilag meg lelkileg is. Szüleim vannak, de hiába hívtam fel őket, az volt a válasz hogy "27 évesen felnőtt vagy, oldd meg a problémáid egyedül"

Nincs esetleg valami állami szervezet vagy központ, ahol ilyenkor segítséget lehet kérni? Sajnos Budapestre nem tudok felmenni, nagyon drága a vonat. Itt felénk viszont nem tudok semmi ilyenről.

tegnap 20:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
Ma mar a tanárok jol keresnek...
ma 02:51
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

"... vagy kérj a munkahelyeden fizetés előleget."

Talán még mindig ez a leggyorsabban elérhető opció. Munkahely adhat fizetési előleget.

ma 03:45
 13/19 A kérdező kommentje:

"Ma mar a tanárok jol keresnek..."

Nem tanár vagyok, hanem pedagógiai asszisztens.

ma 06:15
 14/19 A kérdező kommentje:

"Milyen egészségügyi problémáid vannak 27 évesen?"

PCOS, endometriózis, asztma.

ma 06:19
 15/19 anonim ***** válasza:
37%

Tipikus önsorsrontó, mindenki hibás csak én nem hozzaallas.

Ha nincs a környékeden jó munka, akkor költözz!

Pedagógiai asszisztenskent még szolgálati lakást is adnak a fővárosban néhány helyen, ha oviba helyezkedsz el.

És igen, tanulj!

Ez nem úgy megy, hogy én már tanultam, akkor többet nem kell. Folyamatosan kell.

ma 06:20
 16/19 A kérdező kommentje:

"És milyen városban kerül olyan sokba a lakhatás, hogy 40 ezer Ft-od marad?"

Zalaegerszeg. Nem csak a lakhatás, a számlák is benne vannak. Csak most maradt ennyi, mert múlt hónapban két és fél hetet táppénzen voltam. Bár az alap nettó 248 sem jó, de a mostaninál mindenképpen tűrhetőbb.

ma 06:21
 17/19 A kérdező kommentje:

"Ez nem úgy megy, hogy én már tanultam, akkor többet nem kell. Folyamatosan kell."

Szeretnék. De hogyan? Tanár például nagyon szívesen lennék. De 5 év az egyetem. Addig miből éljek?

ma 06:23
 18/19 anonim ***** válasza:
39%

17: Kollégiumban 20e forint körül lesz a teljes rezsi és lakhatás. Van lehetőség szociális segélyt kérni, diákhitelt, jó teljesítmény után érkezik az ösztöndíj. Ezen felül dolgozni is bármikor elmehetsz.

Nekem nagyon furcsa ez a történet, elvegzel egy képzést, hogy utána minimálbért kapj? Egy gyárban érettségivel, pótlékokkal magasabb a fizetés, persze több műszakot kell vállalni. Miért választottad ezt, avagy csak valamit el akartál végezni, hogy addig se kelljen dolgozni?

Évekig dolgozol, annyi pénzed nincs hogy pár hét betegszabi esetén maradjon kajára? Biztos vagy benne, hogy kevés a fizetés és nem az a probléma, hogy elmúlt években olyat vásárolsz, amit nem engedhetsz meg magadnak? Gondolom 20 éves korod óta legalább dolgozol (hacsak nem henyéltél évekig szüleidnél, ami miatt megharagudtál).

Fentieket nem azért írom, hogy bántsalak, de hogy jelenleg milyen helyzetbe kerültél az a múltban sorozatos döntések eredménye, amiből úgy tudsz kimászni, ha felismered mit tettél rosszul és a jövőben másképp csinálod.

ma 06:47
 19/19 krwkco ***** válasza:

A kérdező nem a távlati lehetőségekre keres megoldást, hanem arra, hogy hogyan húzza ki a következő fizetésig.

Éppen most van egy párhuzamos kérdés az olcsó élelmiszerekről:

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..

Otthon főzéssel, az ebédet magaddal vive ki lehet jönni 40 ezerből.

És furcsa, amit mondani fogok, de a legolcsóbb gyorshitel a hitelkártya. Ha pénzügyileg elég fegyelmezett vagy. És kell hozzá államkincstári számla is.

A bankodtól megkéred a legnagyobb keretösszeget, amit adnak. Annyit költesz, amennyit muszáj, de legfeljebb a felét.

A türelmi időszakban 2-szer vásárolsz kártyára diszkont kincstárjegyet. A legrövidebb lejáratút, ami van. És azonnal eladod, a pénzt visszautalva a hitelkártyádra. Ezzel meglesz a szükséges befizetésed ahhoz, hogy ne fizess kamatot.

És hónapról-hónapra valódi pénzzel csökkentened kell a tartozást.

ma 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!