Mibe fektetnétek be 21 évesen?
Nagyon szerencsés helyzetben vagyok, mivel jelenleg egyetemre járok és eltartanak a szüleim, de emellett gyakorlatilag "hobbiból" dolgozom és ezáltal gyűlik egy kisebb vagyonom (nem kell sokra gondolni, olyan havi 100 ezreket keresek). Arra gondoltam, hogy mivel a saját magam szórakozása és a barátnőmmel való programok mellett is tudok félre rakni, elkezdek gyűjteni és befektetni valami olyasmibe, ami értékálló. Sok mindent néztem, de a legtöbb brókernél óriási adókat vonnak le a hosszabb távú befektetéseknél.
A tervem az, hogy nagyjából 5-7 év múlva köszönjön vissza ez az összeg, ami ha azzal számolok, hogy havi 100k-t rakok félre az 6m-8.4millió lenne amikorra ki szeretném venni, csak nem szeretném, hogy ez nagyon sokat romoljon amire szükségem lesz a pénzre.
Minél több információ érdekelne, hol fektetnétek be, mibe, miért, bármi ami csak az eszetekbe jut, tényleg nem a brutális meggazdagodás a célom, hanem az, hogy potenciálisan ne veszítsek sok pénzt.
(azt hozzátenném, hogy nekem is vannak elképzeléseim, de kíváncsi vagyok, hogy nálam tapasztaltabbak mit tennének az én helyemben)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Indexkövető ETF be gondolkoznék a helyedben.
Pl.: iShares Core S&P 500 UCITS ETF. Az S&P500 indexet követi, ami az 500 legjobb amerika vállalat részvényeit foglalja magába. Ez egy elég gyakori 5-10 éves (10-20% évente) befektetési megoldás.
Arra viszont felhívom a figyelmed, hogy jelen pillanatban nagy bizonytalanság uralkodik a piacokon. Többek közt az Orosz Ukrán háború, magas infláció és kamat emelések ill. egyéb import/export problémák.
Meggtörténhet az is, hogy ezek hatására további árfolyam esés következik be a piacokon. Érdemes kivárni amíg a világon lecsillapodnak a kedélyek és utánna kezdeni a befektetést (természetesen ez csak egy jó tanács).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!