Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen 5 percre lakni a...

Milyen 5 percre lakni a munkahelyedtől?

Figyelt kérdés

Akik kb. 5 percre laknak gyalog a munkahelyüktől vagy akár 10, tehát tényleg közel milyen?

Persze ez légkör és munkafeladattól is függ, de csak ha a közelséget nézzük érdekelne engem.

Jelenleg bejárós vagyok, amivel elmegy 3 órám, ebbe bele van számítva a buszra várás és az oda-vissza járás.

Autóval se lenne jobb egyébként, mert sajnos nagy dugó szokott lenni.

Sokan ellenzik, hogy váltani szeretnék, hogy nem jó, ha lakóhelyeden dolgozni, jobb messze ahol nem ismernek úgymond.

Ez egy kisváros egyébként, ahol én lakom.

Sokan azt mondják, hogy ennyi kikapcsolódás, kimozdulás és mozgás kell, hogy az ember messzebb megy dolgozni.

Már komolyan aludni sem tudok, mert nehéz a váltás, mert szeretem a helyem, de már nagyon belefáradtam az utazgálásba és ilyenkor sokszor úgy érzem, mintha hülyének néznének, mert a munkatársaim mind bejárósak és nem panaszkodnak. Mintha nem becsülném meg, h legalább van munkám.

Eredetilrg én nem ide akartam volna jönni dolgozni, hanem a lakóhelyemre, de 8 hónappal hamarabb volt álláslehetőség ott ahol jelenleg dolgozom így ezt vettem számításba.

Köszi, ha valaki válaszol!

:|

2022. ápr. 17. 17:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ég és föld. Nagyon jó én bejárósból lettem home office-os és annyi időm szabadult fel az utazás hiánya miatt, hogy az szuper! Napi 3 óra az életedből az nagy áldozat, persze, ha az ember kényszerhelyzetben van, akkor örüljön, hogy van munkája, de ha gyereket is aakrtok, akkor hogyan képzeltétek a napi 3 órás utazgatást? Ha a gyerek csak 1 év múlva jönne, akkor pont most lenne jó váltani, hogy mire érkezik már az új helyeden se számíts zeljesen újnak.
2022. ápr. 17. 20:56
 12/19 A kérdező kommentje:

Igazatok van, csak sokszor nem tudom ki miért ad olyan tanácsot amilyet. Pl. Utólag bánom, h pl. Keresztanyukámnak panaszkodtam, aki világ életében falun élt és neki evidens, hogx ott a kocsi és mindenért utaznia kell fél órán minimum.

Én mint írtam szívesen volnék falusi, mert nagyon csábítanak a hatalmas porták, meg a zöld, tiszta környezet és levegő, az olcsó házak. Meg hiszem, h a gyerekeink is szívesebben lesznek ott és nem itt a kisvárosba hiába fogom vinni ide meg oda.

Hisz gyerekként én is olyan voltam, hogy vágytam ki a szabadba, de utólag belátom, hogy jobb ez így...:/

És ciki, hogy úgy beszéltem, hogy keresztszüleim gyereke honvágyból visszaköltözik falujukba, oda akar építkezni és onnan leghamarabb csak fél órára van óvoda és szerintem ez rosszul hangzik. Nincs is gyermek. Tudom másokkal nem kell foglalkoznom, de ilyenkor kellemetlenül érzem magam, hogy mindenki meholdja a bejárást és kicsit bűntudatot keltenek, hogy én meg kb. Nem vagyok képes és odamegyek ahol nekem jobb.

És ha egyszrr esetleg tényleg később elköltözünk nyilván váltani fogok, de jelenleg szerintem 5 évig 100%, hogx itt fogunk élni és lehet azután is.

2022. ápr. 17. 21:05
 13/19 anonim ***** válasza:
Home office, az ágyam 3 mp-re van a munkahelyemtől
2022. ápr. 17. 22:07
 14/19 A kérdező kommentje:
:D nem semmi milyen sokan dolgoznak home officban:)
2022. ápr. 17. 22:28
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Covid egyetlen pozitív hozadéka, hogy a cégek rájöttek, hogy az ember szívesen dolgozik otthonról.
2022. ápr. 17. 22:51
 16/19 anonim ***** válasza:
Én laktam egy emeletre a munkahelyemtől, de most sokkal jobb, mert 5 lépésre van. Érdemes volt váltani.
2022. ápr. 18. 08:02
 17/19 anonim ***** válasza:

Beelőztek akartam írni, hogy home office közelebb van de az csak "masodállás" nekem és kötetlen munkaidő.

Megyeszékhely vasút mellett lakunk, innen 15 perc gyalog a belvárosi munkahelyem. Legalább felébredek mire beérek. Lehetne váltani, Pesten lenne másik munkahelye ugyanennek a foglalkoztatónak vonattal 1óra 05-1óra 25 perc az utazás ez napi 2szer nem éri meg a bruttó 100-al több fizetést nekem azonos munkakörben. Talán ha ad szállást ott, akkor kiadva az itteni lakást lennék nettó 150el bentebb. Családot meg száműzném a két kiadott ingatlan valamelyikébe 20 kmre. És szállóról ugyanúgy 10 perc lenne Pesten a bejárás, de haza max hetente 2szer. Viszont a kollektíva itt nagyon jó. Saját lakásba hazajövök mégiscsak mindennap, tudom intézni a helyi ügyeim , gyereknek 50 méterre az óvoda, 100 méterre iskola 200 méteren belül több hipermarket, meki, kfc, streetfoodos helyek, vasútállomás, bankok, közlekedési csomópontok, stb. Asszonynak fagyizó nyitási lehetősége konkurencia nélkül. Szóval jó ez itt.

2022. ápr. 18. 08:26
 18/19 Katona Dius ***** válasza:
Én kb 10percre lakom a munkahelyemtől. Az első munkám a szomszédos városban volt, és nem is volt sok,csak napi 1 óra buszozás összesen,de én azt is sokalltam. Én azért is szeretek helyben dolgozni,mert előnye is van annak,ha ismernek. Ha tudják,hogy jól dolgozol,akkor könnyebben felvesznek másik helyre. Az előző munkahelyem is helyben volt,ott sokat dolgoztam ügyfelekkel. Ott ismeret meg a mostani főnököm. Mikor úgy döntöttem,hogy váltók,felkerestem,mert tudt,hogy embert keres a szakmámban. 5 perc elbeszelgetés után úgy jöttem ki,hogy fel vagyok véve. A fizetésem is valamivel jobb,mint az előző helyen. Nem mindig hátrány,ha ismernek.
2022. ápr. 20. 08:50
 19/19 anonim ***** válasza:
Most itthon dolgozom, de az iroda is csak 5 perv sétára volt. A frász se utazgatna 3 órákat.
2022. jún. 23. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!