Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mibe lehet mostanában érdemes...

Mibe lehet mostanában érdemes befektetni, hogy a pénz ne veszítsen az értékéből? Nehéz megmondani de ötleteket sés javaslatokat szívesen meghallgatnék.

Figyelt kérdés
2022. ápr. 10. 20:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én 5 millió PMÁPot vettem, meg 5 millió valutát ( dollár-euro), de azt csak a háborús helyzet miatt, ha menni kell.
2022. ápr. 27. 20:31
 12/14 anonim ***** válasza:

Én a lehető legjobb színvonalon szigeteltettem a házunkat - ennek az "indirekt hozama" hosszú távon jelenleg akármilyen befektetést ver, különösen, ha az energiaárak emelkedésére számítok.

A maradék kb. 7 miliót PMÁP-ba fektettem, egyszerűen ekkora összegnek nincsen akkora szemmel látható hozama, hogy nagy változást hozzon az életemben, amiért kockáztatni akarnám az elvesztését.

Ha a 7 M reálhozama mondjuk évi 100-120e állampapírral, akkor egy ennél jóval kockázatosabb befektetés, ahol elérek jó esetben 5-6% reálhozamot (ez már évi 15% nomináis hozam vagy afölött van, nézzetek rá ezekre a befektetésekre, mennyire kockázatosak) az mondjuk évente 350-400e reálhozam. Ezek manapság fillérek, még egy nyaralás sem jön ki belőle.

Kérdező, számodra is ajánlanám, hogy így hasonlítsad össze, mielőtt magas kockázatú befektetés mellett döntesz, ami a tőkédet is veszélyeztetheti.

2022. ápr. 28. 12:34
 13/14 anonim ***** válasza:
12es nem félsz a háborútól? ha menni kell te bukod a házad is meg a PMÁPot is. Valutád nincs? Külföldön csöves leszel.
2022. ápr. 28. 12:38
 14/14 anonim ***** válasza:
#13 van több külföldi bankszámlám is, és orvos vagyok, nem félek attól, hogy csöves lennék külföldön, már korábban is dolgoztam Magyarországon kívül pár évet...
2022. ápr. 29. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!