Mibe lehet mostanában érdemes befektetni, hogy a pénz ne veszítsen az értékéből? Nehéz megmondani de ötleteket sés javaslatokat szívesen meghallgatnék.
Én a lehető legjobb színvonalon szigeteltettem a házunkat - ennek az "indirekt hozama" hosszú távon jelenleg akármilyen befektetést ver, különösen, ha az energiaárak emelkedésére számítok.
A maradék kb. 7 miliót PMÁP-ba fektettem, egyszerűen ekkora összegnek nincsen akkora szemmel látható hozama, hogy nagy változást hozzon az életemben, amiért kockáztatni akarnám az elvesztését.
Ha a 7 M reálhozama mondjuk évi 100-120e állampapírral, akkor egy ennél jóval kockázatosabb befektetés, ahol elérek jó esetben 5-6% reálhozamot (ez már évi 15% nomináis hozam vagy afölött van, nézzetek rá ezekre a befektetésekre, mennyire kockázatosak) az mondjuk évente 350-400e reálhozam. Ezek manapság fillérek, még egy nyaralás sem jön ki belőle.
Kérdező, számodra is ajánlanám, hogy így hasonlítsad össze, mielőtt magas kockázatú befektetés mellett döntesz, ami a tőkédet is veszélyeztetheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!