Mennyibe kerül kb 3 gyerek felnevelése? A CSOK 3 gyerekkel érné meg igazán, viszont hosszú távon úgy vélem mínuszos lenne a 3 gyerek miatt
ha nem anyagi okok miatt lenne 3 gyereke, akkor ez a kérdés sem merülne fel.
Szégyenérzet nélkül benyújtani ilyen kérvényt önmagáért beszél és minősíti azt az embert.
"Mégis számolatlanul veszik fel az emberek. Csak megéri akkor valamilyen formában"
Mert "a hülyének is megéri". A CSOK-ot csak a hülyék veszik fel agyba-főbe. Rengeteg párt látok magam körül, akik csak azért kénytelenek 3 gyereket csinálni, mert "hát a CSOK miatt muszáj", egyébként kettővel is alig bírnak.
Meg lesz ennek a böjtje és sajnos pont azok fogják megszívni leginkább, akiknek volt eszük és nem vállaltak be a semmire 3 kölyköt...
"majd kimenti őket a kormány, nem féltem ezeket a párokat"
Igen, és megint én fogom fizetni, meg mindenki más aki tudadosan nem akart gyereket. De boldogulni meg nem hagynak minket.
"Épeszű ember nem igazán vállal be 3 gyereket"
Épeszűek vagyunk mégis vállaltunk 3 gyermeket, teljesen tudatosan mindig is hármat szerettünk volna és össze is jött. Csok nekünk nincs.
Ezek a támogatások alapvetően olyanok hogy ha amúgy is szeretnél akkor tök jó, mert nem lesz teljes anyagi csőd a 3 gyerek miatt. De pozitívan nem jössz ki. Ha pusztán anyagilag nézed akkor legjobb ha nincs gyereked!
Nekünk pl gyerek nélkül kb 350e/fő lenne a havi pénzünk.
Így 3 gyerekkel, 99 ezres adókedvezménnyel jelenleg 155e/fő.
"akinek nincs gyereke az is kap nyugdíjat... Szóval ott fordul a kocka és ott kapja vissza aki úgy érzi csak befizet gyermektelenként."
Igen, én meg fizetem a nyugdíjjárulékot és ha valami csoda folytán megérem a korhatárt, kapok majd az államtól annyit, amiből épp csak éhen nem halok.
Ergo, ha nyugdíjat akarok, akkor pluszban kell magamnak félretenni rá.
Szóval az érved nem állja meg a helyét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!