Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha valaki felmond/vagy neki...

Ha valaki felmond/vagy neki felmondanak, de még egy szabadságot sem vett ki, a cég arányosan kifizetni azt a részt, amennyit arányosan arra az időre kivehettet volna?

Figyelt kérdés
2022. márc. 15. 10:17
 1/8 A kérdező kommentje:
Ha pl március végét nézzük, ami az év 1/4-e, akkor a szabadságok 25%-át fizetnék ki?
2022. márc. 15. 10:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Vagy arányos mértékben kivetetik veled a szabadságot.
2022. márc. 15. 10:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor a munkáltató a felmondási idő végéig időarányosan járó szabadságot vagy kiadja vagy kifizeti.
2022. márc. 15. 10:28
 4/8 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

Esetleg valaki tudja, hogy abban az esetben mi történik ha valaki többet vett ki arányosan? levonják a béréből amikor kilép?

2022. márc. 15. 10:50
 5/8 anonim ***** válasza:
86%
Akkor semmi, jól járt.
2022. márc. 15. 14:45
 6/8 anonim ***** válasza:
51%
Semmi nem történik, a lényeg hogy minimum az arányos mennyiséget kivegye (máskülönben ki kell fizetniük). Ők azzall rosszul nem járnak hogy többet vesz ki valaki, neki lesz rosszabb, mert az év hátralevő részére kevesebb marad.
2022. márc. 15. 20:19
 7/8 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat, nem tudtam, hogy ez így

Ha valaki 21 szabi jár egy évre, és 15-t már kivett március végéig, akkor a kövi munkahelyén már csak 6-ot vehet ki akkor is ha áprilisban kezdeni? Jól értem?

2022. márc. 15. 21:49
 8/8 anonim ***** válasza:
90%

6-os válaszoló el van kalibrálva.

Egy évben jár mondjuk 21 nap szabadság Neked. Tehát 2022. évben 365 napra jár ez.

Ha Neked március 16-án megszűnik a munkaviszonyod, akkor időarányosan 21 nap : 365 nap x 75 nap = 4,350, tehát 4 nap szabadság járnak arra az időre.

Ha Te 4 nap helyett 6 napot már kivettél, akkor a munkáltatód így járt.

Ha 4 nap helyett csak 2 napot vettél ki, akkor vagy kiadják a 2 napot március 16-ig, vagy megváltják pénzben.

Ha március 17-én egy másik munkahelyen munkaviszonyt létesítesz, akkor Neked időarányosan december 31-ig az éves 21 napból 17 nap szabadságod lesz ott még akkor is, ha az előző helyen 4 nap helyett 6 napot vettél ki.

Ha nem március 17-én kezdesz a következő helyen, hanem mondjuk június 21-én, akkor ott 21 nap : 365 nap x 194 nap = 11,252, azaz 11 nap szabadságra leszel jogosult időarányosan. A 194 nap június 21-től december 31-ig tartó időszak napjai. Nyilván ez a 11 nap csökkenhet, ha nem maradsz ott december 31-ig, hanem onnan is leszámolsz.

Mindig a munkaviszony hosszának megfelelő időarányos szabadságra vagy jogosult a különböző munkahelyeken.

Ahol én dolgozom, ott a "túlvett" szabadságokat a jogviszony megszűnésekor megfizettetik. Mondjuk ránk nem a Munka Törvénykönyve vonatkozik, azért van rá lehetőségük.

2022. márc. 16. 03:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!