Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért hirdeti így a munkahelye...

Miért hirdeti így a munkahelyet egy cég?

Figyelt kérdés

Nem annyira régen jelentkeztem egy munkahelyre, ahonnan elutasítottak.

Igazából eléggé szíven ütött, mert arra számoltam hogy tuti befutó, mert nagyon hirdettek folyamat, meg nyílt nap stb...

Majd utána látom hogy megint hirdetnek.

Sőt jelenleg is kint van a karrierportáljukon az a pozi mint nyitott ajánlat. De közben meg egy ott dolgozó embertől hallottam, hogy nem hogy új embereket nem vesznek fel, a jelenlegieket is rugdossák ki, mert kevés a munka. Mire jó ez a cégnek hogy hirdeti az állást kamuból?

2022. márc. 12. 08:15
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Adatbázist épít, piacot elemez.
2022. márc. 12. 08:28
 2/7 A kérdező kommentje:

"Adatbázist épít"

Ha nem vesznek fel GDPR szerint kötelezően törlik az adataid, ha csak te külön nem adsz rá engedélyt hogy benttartsák.

2022. márc. 12. 08:32
 3/7 anonim ***** válasza:
21%
Nem, pont fordítva.
2022. márc. 12. 09:11
 4/7 A kérdező kommentje:
Pedig az emailjükbe azt írják, hogy sikertelen pályázás esetén törölnek az adatbázisból, kivéve ha én külön írásba adom, hogy jövőbeli toborzás esetére megtarthatják az adataim.
2022. márc. 12. 09:16
 5/7 anonim ***** válasza:
46%
...akkor még hazudnak is...
2022. márc. 12. 16:21
 6/7 A kérdező kommentje:

Nem lehet hogy itt még is csak te vagy a hülye és te beszélsz badarságokat?

"Mennyi ideig őrizhetjük meg az adatokat, és kell-e őket frissíteni?

Az adatokat csak a lehető legrövidebb ideig lehet tárolni. Ennek az időtartamnak a meghatározásánál figyelembe kell venni, hogy a vállalkozása/szervezete milyen okból végez adatkezelést, valamint az adatok meghatározott ideig történő megőrzésére irányuló jogi kötelmeket (pl. az alkalmazottak személyes adatainak meghatározott ideig történő megőrzését előíró nemzeti munkaügyi, adóügyi vagy csalás elleni jogszabályok, a termék szavatossági ideje stb.).

Vállalkozásának/szervezetének határidőket kell meghatároznia a tárolt adatok törlésére vagy felülvizsgálatára vonatkozóan.

Kivételes helyzetben a személyes adatok hosszabb ideig megőrizhetők közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, feltéve, hogy megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket vezetnek be (pl. anonimizálás, titkosítás stb.)."

[link]

2022. márc. 12. 16:26
 7/7 anonim ***** válasza:

És vajon ugyanolyan pozíciókból rugdossák ki az embereket, amire te pályáztál?

Másik lehetőség, hogy minőségileg fejlesztik az állományt.

2022. márc. 12. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!