Párom a napokban bejelentette a munkahelyén, hogy terhes , amit a főnöke tudomásul is vett. Mai napon azt mondta neki, hogy ha aktuális lesz ki fogja venni az állományi létszámból mert egyenként nagyon sokat kellene utána fizetnie . Ez így szabályos?
Olvassátok el ezt.
Nem ertem a főnököt... miről brszél? A gyest csed stb-t nem ő fizeti hanem a tb.
Igen, pontosan ezért nem is értjük miért mondta ezt . Elmondása szerint nekik így minden hónapban nullás bérszámfejtést kell csinálniuk és a táppénzes időt is nekik kell fizetniük .
Mi sem vagyunk teljesen képben (még) ezzel kapcsolatban hiszen első baba lesz de úgy látjuk ő sem . Az olvasottak alapján sokan vannak ilyen helyzetben , ezt a kellemetlenséget szeretnénk megelőzni . Koszonom az eddigi válaszokat !
Konkrétan mit jelent az, hogy "kiveszi az állományi létszámból". Ez nem egy jogi megfogalmazás!
Felmond neki? vagy mi?
Én sem értem, hogy milyen állományi létszámból veszi ki. Ez azért nem azt jelenti, hogy felmond neki az én értelmezésemben. Nincsen valamilyen készenléti/ügyeleti beosztása, amiből ki akarják venni? Ezt érdemes lenne letisztázni mielőtt bárhova is fordultok, mert jelen formában értelmezhetetlen a dolog.
Fel nem mondhatnak neki, ez gondolom tiszta, totál mindegy, hogy mit kell utána fizetnie a munkáltatónak és mit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!