Miért az autóról mondanak le legutoljára szinte az emberek? Ha 600- vagy akár 1000 Ft-ra emelkedik akkor is ennyien járnak majd autóval?
Eddig minden drágulásnál ez volt. Ti mit tapasztaltok és miért van ez??
mindenki ennyire autócentrikus lett?
Te ilyen ismerosi korben mozogsz.
Ez olyan, mintha en hajlektalan lennek es irnek ki kerdest, hogy miert isznak kannasbort az emberek, mert akiket en ismerek, azok ezt teszik.
Ezt cáfolnám. Munkám miatt teljesen vegyes körökben mozgok, plusz a várost ahol élek is teljesen eltérő korú, anyagi helyzetű stb emberek lakják. Mégis ezt figyeltem meg. Hogy sokaknak irreálisan fontos az autó, az autóval járás.
És érdekelt volna másnak mi a tapasztalata, vagy hogy látja ezt.
5 Azért ha valakit látsz ,ismersz látod... beszélsz vele stb. Pl helyiek, céges ismerősök. Vagy mint írtam munkám során is sok emberrel beszélek és sokmindent látok.
8 Köszi elolvasom majd :) mondjuk ez egy vidéki megyeszékhely ahonnan feltettem a kérdést. EZ is biztos befolyásoló dolog.
Akkor most egy kis településen lakó szempontjai:
A munkahelyemre ha vonattal megyek (buszjárat nincs), akkor ha nappalos vagyok, reggel 5 előtt indulok, este 9 után érek haza. Ha éjszakás vagyok, akkor este 5 előtt indulok és reggel 9 után érek haza. Egy műszak 16 óra időmbe telik.
Mindez kocsival: indulok 3/4 7-kor, hazaérek 19:15kor. Egy műszakom így 12,5 óra.
A gyerekorvos autóval nincs 15 perc, vonattal (át is kell szállni) 2,5-3 óra. Vagy választhatom a buszt: reggel megy 7-kor és 7:20-kor (azután csak 16:20-kor), visszafelé 14:40 és 16:30. Beteg gyerekkel igazán jó szórakozás. Főleg, ha az ottani gyógyszertárban nem kapom meg a gyógyszert amit felírt az orvos a gyereknek. Akkor akár egy teljes napot is elvonatozgathatunk, buszozhatunk, gyalogolhatunk a beteg gyerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!