Manapság mennyi pénz kell egy 4 fős család megélhetéséhez havonta?
Őszintén?! Én 2 évvel ezelőtt minimum 500 ezret mondtam volna. Összeszedtem magam 2 éve költségvetést írok, megtervezek mindent . Mi is pont 4en vagyunk egy óvodás és egy iskolás gyerekkel . Ha megtervezed nem költesz hulyesegekre , akkor simán elég 300.000ft .
Mi figyelünk a bevásárlásnál ilyen hülyeségeket mint Cola, gyorskaja , chips stb. nem veszünk vagy csak nagyon ritkán. Megtervezzuk az étkezést egy hónapra úgy vásárolunk. Kajára kb reggeli, ebéd, vacsora max80.000 Ft megy és nem eszünk szart csupán megtervezzuk ,kuponok gyűjtünk,akciókat nézzük stb. Tartunk igaz tyúkot meg malacot. Mi étterembe vagy pizzát havi 1x megyünk szepkartyaval fizetünk. Háztartási kellékek mosás, mosogatás, wc papír ,ha nem flancolsz meg van 5000ftból. Rezsink mindennel együtt (családi ház) 50.000ft körül van víz,villany,szemét, net, tv mindig váltogatjuk a net és a tv dijcsomagot ahol olcsóbb. Gáz nincs nálunk palackot veszünk 6000ft gázhoz. Fával futunk az éves szinten olyan 300.000ft szóval kb.havi 25.000re jön ki. Gyerek költségeit fedezi a családi adókedvezmeny illetve a családi pótlék+ iskolai és óvodai étkezés a plusz durván 15.000ft.Benzin munkába jarashoz nekem meg páromnak olyan 50.000ft. Amit meg benzin terítékre kapunk elrakjuk kocsi szervizelésére. Ezen kívül mi a ruhazkodast ,nyaralast szepkartyaval oldjuk meg. Félre rakunk minden hónapban 30.000ftot. Illetve 10/10.000ft egyéb költségekre. Illetve van kutyánk neki havi 10.000ft a költsége. Nálunk így jön ki minden kb. 291.000ftra.
Igaz nekünk van megtakarításunk is. Minden plusz pénzt félre teszünk .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!