Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Manapság mennyi pénz kell egy...

Manapság mennyi pénz kell egy 4 fős család megélhetéséhez havonta?

Figyelt kérdés
Ne gondoljatok extrákra csak ahhoz hogy a hétköznapok gördülékenyen menjenek 2 kiskorú gyermekkel , saját házzal, két kis értékű autóval.
2022. febr. 23. 14:53
1 2
 11/15 anonim válasza:
66%

Őszintén?! Én 2 évvel ezelőtt minimum 500 ezret mondtam volna. Összeszedtem magam 2 éve költségvetést írok, megtervezek mindent . Mi is pont 4en vagyunk egy óvodás és egy iskolás gyerekkel . Ha megtervezed nem költesz hulyesegekre , akkor simán elég 300.000ft .

Mi figyelünk a bevásárlásnál ilyen hülyeségeket mint Cola, gyorskaja , chips stb. nem veszünk vagy csak nagyon ritkán. Megtervezzuk az étkezést egy hónapra úgy vásárolunk. Kajára kb reggeli, ebéd, vacsora max80.000 Ft megy és nem eszünk szart csupán megtervezzuk ,kuponok gyűjtünk,akciókat nézzük stb. Tartunk igaz tyúkot meg malacot. Mi étterembe vagy pizzát havi 1x megyünk szepkartyaval fizetünk. Háztartási kellékek mosás, mosogatás, wc papír ,ha nem flancolsz meg van 5000ftból. Rezsink mindennel együtt (családi ház) 50.000ft körül van víz,villany,szemét, net, tv mindig váltogatjuk a net és a tv dijcsomagot ahol olcsóbb. Gáz nincs nálunk palackot veszünk 6000ft gázhoz. Fával futunk az éves szinten olyan 300.000ft szóval kb.havi 25.000re jön ki. Gyerek költségeit fedezi a családi adókedvezmeny illetve a családi pótlék+ iskolai és óvodai étkezés a plusz durván 15.000ft.Benzin munkába jarashoz nekem meg páromnak olyan 50.000ft. Amit meg benzin terítékre kapunk elrakjuk kocsi szervizelésére. Ezen kívül mi a ruhazkodast ,nyaralast szepkartyaval oldjuk meg. Félre rakunk minden hónapban 30.000ftot. Illetve 10/10.000ft egyéb költségekre. Illetve van kutyánk neki havi 10.000ft a költsége. Nálunk így jön ki minden kb. 291.000ftra.

Igaz nekünk van megtakarításunk is. Minden plusz pénzt félre teszünk .

2022. febr. 24. 14:51
 12/15 anonim ***** válasza:
84%
#11: Ha tyúkot meg disznót tudtok tartani (ergo falun, de legalább is külvárosban laktok, ahol ez engedélyezett) és mindig magatoknak főzni (tehát rengeteg a szabadidőtök) akkor persze, hogy lehet spórolni!
2022. febr. 24. 15:12
 13/15 anonim válasza:
77%
Persze ez segítség igen . Falun lakunk. De nem nélkülöznunk mi kb. 300.000ftból ,ha meg van tervezve. Minden pénzt amit anno kaptunk a gyerekek után pl.gyed ,gyes azt félre tettük és azóta se nyúlunk hozzá illetve minden plusz pénzt. Igaz nem flancolunk , főzünk erre van időnk mert jobban szeretjük. Inkább viszek főtt kajat otthonról mint szalamit egyek vagy rendeljek és meg olcsóbb is!Természetesen maszekolok is ,de azt nem számoltam bele . Tudnék többet is költeni, de ennyiből simán jut mindenre . Maszek pénzből meg magunkat fejlesszük mármint idén ultetunk zöldség gyümölcs stb. Így még kedvezőbb lesz minden. Az étkezés 70% ,ha minden jól megy még fogom termelni saját magunknak . Mindenhol lehet spórolni és lehet úgy is spórolni, hogy jót eszel , lehet úgy is spórolni, hogy még van minden amire szükség van . Én voltam a ló másik oldalán is 3 műszakban dolgoztam 500felett kerestem időm nem volt semmire és félre tenni se tudtam. De amióta tervezek így otthagytam a munkám. Kerestem olyat ahol most 200.000keresek 1 műszakban még van cafeteria és van időm otthon ezekkel foglalkozni. Sokkal kipihentebb vagyok és tudok is félre tenni,családdal is többet vagyok ,na meg ugye feleségem is dolgozik. Emellett annyit maszekolok amennyi kedvem van ..Hozzá szokni nehéz az tény,sok odafigyeles ,de előbb utóbb rutin lesz.
2022. febr. 24. 15:26
 14/15 anonim ***** válasza:
Nálunk az a gond, hogy bár itthonról dolgozunk és szeretjük a munkánkat, de mellette azért nem marad olyan sok idő. És csak ketten vagyunk, két emberre meg nehéz úgy főzni, hogy ne is unjunk rá, el is fogyjon és ne is kelljen minden nap órákat tölteni a konyhában.
2022. febr. 24. 15:30
 15/15 anonim válasza:
88%
Mi is 2 naponta főzünk egyszer a párom egyszer én. Ha sok van fagyasztunk. Nem sok idő a főzés .
2022. febr. 24. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!