Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Manapság mennyi pénz kell egy...

Manapság mennyi pénz kell egy 4 fős család megélhetéséhez havonta?

Figyelt kérdés
Ne gondoljatok extrákra csak ahhoz hogy a hétköznapok gördülékenyen menjenek 2 kiskorú gyermekkel , saját házzal, két kis értékű autóval.
2022. febr. 23. 14:53
A kérdező szavazást indított:
500.000.-Ft
600.000.-Ft
700.000.-Ft
800.000.-Ft
500ezer alatt is simán meg lehet élni
legalább 1 millió Ft kell
32 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%

Ha nem kell hitelt fizetni sem a kocsikra sem a házra, akkor 600-700 már elég lehet.

Aki arra szavazott, hogy 500 alatt is meg lehet élni, az nem tudom milyen álomvilágban él. 4 fős család 500-ból max túlélni tud, megélni nem.

2022. febr. 23. 15:42
 2/15 anonim válasza:
100%

A szavazásban szereplő tételek nettóban vagy bruttóban értendők?

Nagyon nem mindegy.

2022. febr. 23. 15:51
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom nettó, mert a bruttó 500 annyira kevés egy 4 tagú családnak, hogy a kérdező sem gondolhatja komolyan.
2022. febr. 23. 16:35
 4/15 anonim ***** válasza:
76%

Akkor a fiamék varázslók.

Két gyerekkel (8 és 11 évesek), közel 90 m²-es családi házban, két öreg Suzuki Swifttel és Opel Corsával élnek, a havi rezsi átlag szűk 100 ezer Ft. (Gázkazános fűtés hőszigetelés nélküli épületben, villany, víz, szennyvíz, hulladékszállítás, kimaxolt net, TV, telefon, aztán lakás- és életbiztosítás, iskolai menza stb.)

450 ezer Ft nettó – 100 ezer Ft rezsi: 31 napos hónapban napi átlagban marad 11290 Ft. Egyáltalán nem kell a legolcsóbb felvágottat venniük, sőt, mértékkel jut kedvencekre is.

Szerényen, de még takarékoskodni is tudnak, van biztonsági tartalékuk.

Például, a nyugdíjprémiumot, vagy a 13. havi nyugdíjat nekik ajándékoztam; félretették.

2022. febr. 23. 17:18
 5/15 anonim ***** válasza:
80%

Rezsi 50-60 ezer egy háznál

2 autó fenntartása nekünk havi szintre lebontva 10 ezer+ benzin

Étel: Mi 3 főre költünk 130 ezret, hát 4 főre szerintem elmenne 150 ezer is (amíg még kicsik)

Háztartás: 15 ezer

Gyógyszer, vitamin, egészség: 20 ezer, néha szinte semmi, néha mindenki lebetegszik egy-egy jó sulis vírustól.

Ruházkodás: 30 ezer/hó. Néha semmi, néha mindent kinőnek.

Iskola? Óvoda?

Na és innen jön a kérdés, hogy mi a semmi extra?

Kell a az egyik vagy mindkét gyereknek például fejlesztés? Dévény? Logopédia? TSMT? Szemüveg? Átlag fejlesztés egy hónapban heti egy alkalommal számolva 30 ezer.

Extra-e a családnak, hogy évente egyszer elmennek együtt nyaralni? Mert az havi szinten 20-40 ezer félrerakása

Extra-e a családnak, hogy időnként elmennek strandra? játszóházba? moziba? sütizni?

Extra-e hogy félrerakunk a gyereknek a későbbi taníttatására? Nálunk nem extra, hanem alap, de szerintem ez a ritka.

Extra-e, hogy

2022. febr. 23. 17:22
 6/15 anonim ***** válasza:
76%

450 ezer a nettónk. Két gyerek, hitel nélküli ház, két autó.

Igen, normálisan kajálunk. Mindig főzve van, tele gyümölccsel és zöldséggel az étkezésünk.

Igen, járunk moziba, fürdőbe stb.

Igen, nyaralunk minden évben tengerparton.

Igen, reális kereten belül mindenünk meg van. A gyerekeknek is. Nem kell spórolni egy könyvre, vagy osztálykirándulásra.

Állataink is vannak.

És nem is emlékszem mikor volt utoljára 1 millió alatt hónap végén a számlánk.

2022. febr. 23. 19:48
 7/15 anonim ***** válasza:
79%

#4: Oké, 100 ezer a rezsi (ha a net, biztosítás és a sulimenza is benne van, kétlem, hogy csak ennyi), de kaja két felnőttre legalább 100 ezer, ha nem szemetet akarsz enni, a két kocsi havi szinten is legalább 70 ezer és még csomó dolgot nem számoltam.

"nem kell a legolcsóbb felvágottat venniük, sőt, mértékkel jut kedvencekre is" Ergo számolgatniuk kell, spórolniuk, az úgy nem valami jó élet.

"Szerényen, de még takarékoskodni is tudnak"

Gondolom talán egy tizest félre tudnak tenni, ha lemondanak pár dologról. Egy normális élethez egy 4 tagú családnak legalább 100-150 ezret félre kéne tudni tenni havonta.

450 ezerre eszembe nem jutna gyereket vállalni. Egyedül többet keresek, de nincs gyerekünk.

2022. febr. 23. 19:56
 8/15 anonim ***** válasza:
85%

"2 autó fenntartása nekünk havi szintre lebontva 10 ezer+ benzin"

Ergo hajtjátok a kocsit karban tartás nélkül, amíg ki nem rohad alólatok. Merthogy ez egy eutóra évi 60 ezer. Ennyiből épp csak a biztosítás, az adó meg az éves olajcsere jön ki, semmi más.

#6: Hiszi a piszi! Ketten a feleségemmel, plusz egy kutya, egy autóval 300 körül költünk és nem szórjuk a pénzt. Belföldön nyaralunk és moziba se gyakran járunk. Igaz, nem mindig főzünk, hanem a kifőzdéből rendelünk menüt.

2022. febr. 23. 20:03
 9/15 A kérdező kommentje:
Nettóra gondoltam. Hitel(ek) nélkül.
2022. febr. 24. 09:02
 10/15 anonim ***** válasza:
90%

8

Engem nem érdekel, mit gondolsz, de a spórolás nem rossz dolog. Itt mindenki el van szállva, hogy ha már nem a minőségi vajkrém van megvéve 600 Ft-ért, hanem a Sparos, akkor már mi csórók vagyunk, akik nélkülözünk, mert hogy nézni kell az árakat. Igen, nézzük. És? Én baromira nem gondolom úgy, hogy bármiben is hiányt szenvedünk.

Az meg főleg nem érdekel, hogy nektek nincs havi 10 ezretek elmenni moziba, mert 300-at költetek el ketten egy hónapban. Ez van, én tudok finoman enni, jól élni, olcsón is. :)

Sajnálom hogy itt sokaknak nem megy a spórolás, és havi 7-800 alatt egy gyereket sem vállalna.

2022. febr. 24. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!