Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lehet bármi negatív következmé...

Lehet bármi negatív következménye rám nézve, ha a 100%ban saját tulajdonú házamba a sógorom bejegyeztet egy céget?

Figyelt kérdés
2022. febr. 23. 11:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben magánszemély engedi bejegyeztetni a lakcímére egy cég székhelyét, akkor a következőkkel kell számolnia:

- jöhet hatóság a céget felkeresni. Rosszabb esetben végrehajtó is, akinek bizonyos fokig joga van a lakásodban kutakodni is, hogy a cég iratait, vagyonát fellelje.

- amennyiben szívességi használóként engeded be a céget (vagyis ingyen) akkor ezt meg kell tudni megfelelően indokolni. (Nehogy azt mondják rád, hogy eltitkolt jövedelmed van!)

- Ha nem ismered a cég tevékenységét, akkor belefuthatsz olyanba, hogy egy csomó reklamáló ügyfél fog megkeresni - akár hétvégén, vagy akkor amikor neked a legkellemetlenebb.

- Szerződést kell kötnöd a céggel és ebben minden kockázatot ki kell zárnod, hogy a későbbiekben ne legyen előre nem is gondolt problémád.

- Ha a cég eltűnik, akkor Neked kell gondoskodnod arról, hogy a cégbíróság megszüntesse a székhelyet. Ez illetékfizetési kötelezettséggel jár és törvényességi felügyeleti eljárásnak hívják.

LENNE még néhány pont itt, amit felsorolhatnék, de gondolom ennyi elég belátni, hogy nem igaz, hogy semmilyen felelősséggel, kötelezettséggel nem jár a cég részére székhelyet biztosítani. Ezért vannak a profi székhelyszolgáltatók, akik mind jogilag, mind helyiség szempontjából fel vannak készülve.

Forrás:

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-ko..

2022. febr. 23. 14:15
 12/14 anonim ***** válasza:

Lehet belőle bajod. A lakás, amit vettem, korábban egy cég székhelye volt. Folyamatosan jöttek banki levelek a cég nevére. Először azt hittem, téves, aztán utána néztem, hogy tényleg volt egy cég és tényleg ide volt bejelentve, de három évvel azelőtt megszűnt, minthogy én a lakást vettem.

Valami tartozása volt a cégnek a bank felé, amiatt küldözgették a leveleket. Két évembe telt, mire sikerült elérni, hogy ne zaklassanak...

2022. febr. 23. 14:35
 13/14 anonim ***** válasza:
Minimum céges kéményed lesz, és minden évben jön a kéményseprő (ő már hatóság, és katasztrófavédelem) és ki kell fizetned a kéményseprési díjat. Nem olcsó.
2022. febr. 23. 15:54
 14/14 anonim ***** válasza:

Ha van kéményed akkor az céges lesz és fizetős lesz a kéményseprés. Bizonyos esetekben a gáz, villany és a vízdíj is céges lesz, azaz nem vonatkozik rá a rezsicsökkentés, fizetheted a piaci árakat, akár több százezer forintot havonta.

Egy nav jogkövetési vizsgálat esetén pedig behívhatnak mint tanút, később mint vádlottat, illetve lefoglalnak mindent a házadban és neked kell számlával bizonyítanod például hogy a delfines bögre az a tied.

2022. febr. 23. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!