Lehet valamilyen negatív következménye ha GYED alatt aláírom a felmondást, vagy a közös megegyezést?
Írtam kommentárt,de törölték...
Ez volt az előzmény,amit egyszer már feltettem kérdésben:"Szept.30-án szültem,augusztus 8-án dolgoztam utoljára. Márc.16-ig TGYÁS-t kapok,ezután szeretném megigényelni a GYED-et. Amikor eljöttem a munkahelyemről,a főnököm 2 hónap múlva bezárta a boltot,de állományban tartott mivel ugye nem rúghatott ki. Na most néhány napja felhívott,hogy igaz,hogy nem fizet utánam semmi járulékot,de a könyvelőjének havonta fizet utánam 4500 forintot a könyvelésért. Hogy ezt neki ne kelljen fizetni írjuk már alá közös megegyezéssel a felmondást és fizet nekem 20e forintot. Én ezt kevésnek tartottam,meg is mondtam neki. Erre berágott,hogy mit képzelek én,mert,hogy ez milyen jó ajánlat! Azt mondta ha nem írom alá becsődölteti a vállalkozását,hogy nehogy végkielégítést kelljen nekem fizetni... Mit tennétek? Aláírnátok? Vagy csak azért se?!?" Azóta annyit változott a helyzet,hogy megkapnám a 2 havi végkielégítést,ha aláírom a felmondást.
Ne Írd alá semmiképpen.
Mert több hátrányod lesz.
Pl: végkielégítést nem kapsz ,esetleg magad után kéne fizetned a 4500 Ft-ot
munkanélküli segélynél is vannak hátrányok, ..stb
Szóval sok sok hátránya van ha alá írsz.
Légy bátos és ne hagyd magad megfélemlíteni. Ami jár az jár.
Szia!
Az utolsó válaszolónak teljesen igaza van, járna még neked a szabadságmegváltás is.
Viszont az, hogy azt mondta, hogy kifizeti a két hónap végkielégítést én a mai világban nem venném készpénznek. Szóval előbb fizessen, utána aláírnám. Talán.
Azt ne felejtsd el, hogy a GYED, GYES letelte után el kéne menni dolgozni. Azt nem tudom, hogy ilyenkor is érvényes-e az, hogy X. hónapig nem jár neked munkanélküli segély, ha te mondasz fel. Ennek nézz utána, mielőtt bármit aláírsz.
Egyébként meg baromira nem értem a munkáltatód: ha úgyis megszünteti a céget, akkor nem mindegy az a pár ezer forint, amit még ki kell fizetnie a könyvelőnek? Lehet, hogy én vagyok túl bizalmatlan, de akkor minek a sietség? Nem lehet, hogy egyszerűen csak meg szeretne tőled szabadulni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!