Érdemes új alkalmazottnak magas fizetést adni, megelőlegezvén a bizalmat és hangsúlyozni hogy osztályon felüli minőségű gondos munkát várunk el tőle, vagy ilyesminek inkább negatív következménye lesz?
Ennek mi köze a közlekedéshez?
Amúgy erre nem létezik egymondatos válasz. Átfogó javadalmazási politikára van szükség, önmagában lehet jó is meg rossz is a vége annak, ha az új ember magas fizut kap.
Személyiségfüggő. Ha lustább természet akkor nem biztos hogy teljes mértékben motiválni fogja.
De általában érdemes mert az emberek többségét motiválja a magasabb fizetés. Alacsonyabb fizetés mellett - vagy az elmaradó (vagy kis mértékű) fizetésemelések miatt egy idő után már nem lesz jó munkaerő és esetleg el is megy máshova.
Engem rohadtul demotivált, amikor megtudtam ,hogy a frissen felvett új ember br. 7000 forinttal keres csak kevesebbet, mint én 4 év után. Sőt, a nulla gyakorlat mellé alacsonyabban képzett és a hozzáállása sem valami kimagasló.
Én sem vagyok agyonfizetve, ha szabad szemmel is látható összeggel kevesebbet ajánlottak volna neki, akkor valszeg simán beint a HR-s kollégának és sarkon fordulva elindul haza, de mégis...
...negatív következmény? Azóta túrom az álláshirdetéseket és ha jobbat találok lépek.
elnézést a hibás témáért. úgy gondoltam az egészet hogy első alkalmazott egy kis fejlődő cégnél.
azt tudom h az nem lenne jó ha hasonlót kapna mint a régiek.
a kérdés ép az amit az egyik válaszoló feszeget, hogy van akit a pénz negatív irányba terel.
pl. akár havi félmillió is könnyen kevés lehet, és könnyen elégedetlen ember lehet belőle.
tehát akkor azt javasoljátok inkább közép fizetés legyen egy hivatalos mérce szerint s inkább prémiumot kapjon ha elégedett vagyok vele?
Fontos egy cégnél, hogy a dolgozó úgy érezze, előmeneteli lehetőségei vannak.
Ha rögtön az elején megadod neki az általad maximálisan vállalható bért, akkor meg fog állni a dolog azon a szinten, és ha megfelelő agilitással rendelkezik a dolgozód, akkor bizony fejlődni, és előrelépni szeretne. Szerintem egy átgondolt előmeneteli rendszer sokkal jobb, és motiváltabb lesz általa a dolgozó is.
Ha nem tudod megadni azt a fizetést, amennyit szeretne, akkor hamar el fog menni egy jobban fizető helyre.
Az, hogy a többiek mennyit keresnek, az lényegtelen ebből a szempontból. Honnan tudják, hogy a másik mennyit keres? Az egy titkos adat, ezt a szerződésben is le szokták írni. Ha meg van olyan marha, aki elmondja, az meg is érdemli a következményeket (minden oldalról, mert ez sem a cégnek, sem a dolgozóknak nem jó)
sajnos ezek csak elvileg titkosak.
itt viszont egyetlen alkalmazott lenne így ez nem merül fel.
érdekes elgondolás hogy jobb ha pl. félévente emelkedik s mondjuk az elképzelt több évi össz. fizetést eszerint lépcsősre beosztani.
jól hangzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!