Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A főnököm mindig mindenkinek...

A főnököm mindig mindenkinek azt mondja, hogy ő beosztott, és ez meg az az üzlettársáé (több üzlettárs is van) - ezzel ellentétben mindenhol az ő neve szerepel, és soha senkit nem láttam. Jó gondolom, hogy hazudik, és ő a főnök? Miért jó ez?

Figyelt kérdés

Én egy kisebb mellékvállalkozásban segítek (egyedül dolgozom), ha valami kérdés merül fel, mindig jön, hogy: "Hát ez a Péter dolga, megbeszélem vele."

Aztán hívja valaki, neki meg mondj: "Nem, ez a Marcira tartozik."

Ha a szomszéd, vagy egy ügyfél érdeklődik valami iránt: "Nem, ehhez én kishal vagyok, a Józsi a főnök."

Viszont soha nem beszéltem, és nem is láttam egyetlen üzlettársát, főnökét sem, sehol, egyetlen név sem szerepel a papírokon (csak az övé), és előttem sosem beszélt telefonon senkivel.

A srác 30 körüli, az összeérték (cég, árú, ingatlan, autó) 100 milla felett van.

Jól gondolom, hogy egyedül ő a főnök, és abszolút nincs más tulajdonos a vállalkozásiban?

Miért jó ez neki? Mi lehet benne az előny?

2022. febr. 15. 20:44
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Rá kell nézni a cégre e-cégjegyzéken. Ott látni ki a tulajdonos.
2022. febr. 15. 21:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
És neked ez miért fontos? Mellékesen nem minden üzlettárs láthaó minden kis beosztott számára.
2022. febr. 15. 21:09
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy csak egy stróman a csávó, mint Lölö.

Ő is csak a papírokat írja alá, ezért tartják.

2022. febr. 15. 21:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Simán lehet úgy ügyvezető (vagy akár cégvezető), hogy nem tulajdonos a cégben.
2022. febr. 16. 06:02
 5/9 A kérdező kommentje:

"Rá kell nézni a cégre e-cégjegyzéken. Ott látni ki a tulajdonos."

És ha nincs cég? A srác egyéni vállalkozó, én alkalmazott (a bevételünk minimális). Aztán reggel közli, hogy megvettük a családi házat 30 millióért, 2 hónap felújítás után 45-ért eladjuk, intézzem az anyagbeszerzést, és szervezzem a munkálatokat. Aztán lett tisztán 10 millió, amit azt se tudom ki hol könyvel el, kié lesz a pénz, stb.

Kicsit izgat, hogy ez mennyire szabályos, nehogy nekem is bajom legyen belőle.

2022. febr. 16. 15:03
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha egyéni vállalkozó akkor nincs főnöke.
2022. febr. 16. 15:23
 7/9 A kérdező kommentje:

Mint írtam az a "mellékvállalkozás" és gyakorlatilag nincs bevétel.

Mellesleg ev-ben évi max 12 milla lehet a bevétel, itt meg éves szinten 30-40 között van.

2022. febr. 16. 15:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Azt azért csak tudod, hogy milyen céggel vagy munkaviszonyban, nem?
2022. febr. 16. 15:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Neked ehhez amúgy mi közöd van, ha nem is vagy az ő munkavallaloja? :D
2022. febr. 16. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!