Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék bejutni felsőokt...

Hogyan tudnék bejutni felsőoktatási intézményekbe, mint óraadó tanár?

Figyelt kérdés

Tervben van a PHD-re való jelentkezés, de őszinte leszek, azt akkora tervezem, mikor gond van az univerzumban, akkor jó egy 4 éves biztonsági időszak. Addig viszont óraadónak szívesen elmennék, szabadon választható órákat tartani több intézménybe is.

A tág témakör, self branding, a freelancer lét előnyei/hátrányai, azon belül is, hogyan menedzseld magad, mikre figyelj, miket, kiket kerülj, ehhez megvannak az oktatási tananyagaim. live prezentációk, amik sikereket és bukásokat is magába foglal. 2 előadásom már volt, vidééki művházakba, a gyesen lévő anyukáknak nagyon bejött lévén 20/30 as korosztály jártasak az online világban, de hagyományosan piacozni nem akarnak. az idősebbek arra voltak fogékonyak. ( hogy intézd a helypénzt, mik legyenek elől, hátul az asztalon...) Szerintem érdekes lenne ez a hallgatóknak is egy potya 5 ért,de nem tudom, mi a bevett gyakorlat bekerülni így az intézményekbe.

2022. febr. 15. 10:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hétköznapi tantárgyhasznosítas keretében. Itt nem az iparban való használhatóságról kérdeztem. Ha elkerülte volna a figyelmed.

De középiskolai tanárokat is kérdeztem.

Például, fogalmuk sem volt a matematika oktatásánál sem Pólya módszereiről, sem Arthur Engel könyvéről, amivel kizárhatnák a sablonos gondolkodást, így megkönnyítve a feladatmegoldást.

Hát még a lelki alapozásról. Arról sincs fogalmuk.

2022. febr. 15. 11:19
 12/15 anonim ***** válasza:
Ezért írtam, hogy a közoktatásban sablonos gondolkodású, beltenyészetek vannak.
2022. febr. 15. 11:23
 13/15 anonim ***** válasza:
Igen, viszont az ilyesmiket szakemberek megtanítják. Legalábbis mi tanultunk ilyesmiket jogból (gazdasági szakon), bár a mi tanárunk le tudta helyesen írni a royalty free kifejezést (bocs, tudom, hogy elgépelés, de muszáj volt :) ).
2022. febr. 15. 11:25
 14/15 anonim ***** válasza:
60%

Óraadó tanárként dolgozom, mellette főállásban mérnökként dolgozom. Az a baj, hogy ez nem így működik. Ha egy egyetemnek tanár kell, akkor nem fakultatív tárgyakra keresnek embert, hanem fő tárgyak leadására keresnek olyat, aki esetleg fakultatív tárgyakat is hajlandó tartani, de általában abból sem lehet bármit.

Egy-egy fő tárgynál pedig megvan a program, bizonyos százalékban el lehet térni tőle, de jobban nem. Innentől kezdve nem feltétlenül az oktató a gyökér, ha nem életszerű dolgokat tanít. Maximum a tantárgyi felelős az (ez lehet az oktató és lehet más is), ha nem hajlandó x évente felülvizsgálni és frissíteni a programot.

Aztán pedig árnyalja az is a helyzetet, hogy a hallgatóknak igen nagy százalékban fogalmuk sincs arról, hogy mi az, ami hasznos lesz nekik az életben és mi nem. Én kidolgozhatom a belemet, hogy olyan órákat rakjak össze, amik érdekesek és amikről én tudom, hogy "úristen de jó lett volna, ha ezt nekem valaki anno elmondja". A másik oldalon ülők lehet, hogy nem ezt fogják érezni, vagy csak évek múlva jönnek rá, hogy elhangzott talán ott valami hasznos is.

Én azt is mindig elmondom a hallgatóimnak, hogy a szakmát nem itt, ebben a pár órában fogják megtanulni. Főleg nem műszaki területen. Kikerülhet innen bárki jeles diplomával, az élet fog tudást hozni, átformálni, alázatossá tenni. Ott fogsz rájönni az erősségeidre és a hiányosságaidra, ott fog leesni az is, hogy az egész élet egy nagy tanulási folyamat, ha ebben a szakmában talpon akarsz maradni és jól akarsz élni.

Szóval amikor te azt mondod, hogy van egy tudásod, amit terjeszteni akarsz, az nem illik be az egyetemi rendszerbe. Ezt külön vállalkozóként, tanfolyamokat indítva átadhatod ilyen formán a lelkes jelentkezőknek.

2022. febr. 15. 11:27
 15/15 anonim ***** válasza:

"a gyesen lévő anyukáknak nagyon bejött"

Hát, a GYES-en lévő anyukák, meg azok az ifjú titánok akiknek az apukája egy valag pénzt fizet félévente azért, hogy a kölök diplomás titán legyen - ég és föld...

2022. febr. 15. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!