Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha elfogy a szabadságom, mi a...

Ha elfogy a szabadságom, mi a teendő?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy csinálok egy egyetemi szakot munka mellett levelezőn, és nagyon necces a szabadságom. Nem szoktam nyaralni menni meg semmi, mégis a konzultációkra bemenni kéthetente péntekenként, meg a vizsgákra szabi, ahogy kiszámoltam, elvinné lehet az egészet éves szinten. Ha netán kifutok a szabiból, és még kellene mennem, akkor mi a teendő? Egy-egy nap táppénz azért nem opció. Szerintetek meg lehet ezt beszélni a munkáltatóval? (Irodai meló), vagy esetleg fizetés nélküli szabi? Nekem az is jó, csak valahogy tudjak azokon a napokon, amikor muszáj, távol maradni.

2022. febr. 12. 18:00
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Valahogy én is így tudtam, hogy bizonyos mennyiségű kiesett nap után még nem kell fizetni, csak pontosan nem voltam tisztában a határral. Viszont ha belegondolok volt olyan ismerősöm, akinek hetekig nem volt rendezve a tb-je, és neki sem kellett még fizetnie. Gyakorlatilag 2 hónapnyi fedezetlen tb viszony kellene hozzá, hogy az 5 ezres határt elérjem így.

Nekem meg ez a fizetés nélküli szabi a gyakorlatban éves szinten max 5 napot, ha érintene. Még meggondolom a bejárást is, lehet hogy azon fogom meg inkább a szabit, meg igyekszek ami vizsgát tudok, szombati napra felvenni, az is opció. Valahogy megoldom, csak próbálok már előre mindenre gondolni.

2022. febr. 13. 10:42
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

TB: 8400/hó vagy 280/nap ha nincs egy egész hónap. Különbség van aközött, ha a biztosítási jogviszony (munkaviszony) megszűnik (pl két munkahely között) vagy ha szünetel. Ha megszűnik, akkor 45 napig nem kell fizetned; ha szünetel akkor első naptól fizetned kell.

Egyetem: most csinálok levelezőt, ez a második évem. Tavaly végig távoktatásban voltunk, Teams-en. Az órák 90%-ban az oktató hozzájárult az óra felvételéhez, ezt később az is vissza tudta nézni, aki nem volt jelen. Most volt egy félévünk ami jelenlétiben ment, de sikerült szerezni az egyel felettünk lévő évfolyamtól előző évi felvételeket :). Most megint online leszünk, részben a saját kérésünkre. Igazából a levelező oktatásnak szerintem ez a jövője, de nyilván ez azért az intézménytől is függ.

A vizsgák is online voltak, mivel mindenki dolgozik azt szavaztuk meg, hogy legyenek egységesen este hatkor, hogy senkinek se kelljen szabit kivennie. Nálunk egyébként nincs szombaton vizsga, annak ellenére hogy P-SZ vannak az órák, a vizsgák hétköznap vannak, különböző napokon.

Volt több ember, aki soha, egyszer se volt se online, se jelenléti órán, és mégis levizsgázott mindenből.

2022. febr. 14. 01:31
 13/15 A kérdező kommentje:

"Most megint online leszünk, részben a saját kérésünkre. Igazából a levelező oktatásnak szerintem ez a jövője, de nyilván ez azért az intézménytől is függ."

Még jó, hogy vannak ilyen egyetemek. Mi a legnagyobb járvány idején is jelenlét mellett voltunk, merthogy a mi egyetemünk maradi őskövület vezetősége szerint akkor színvonalas az oktatás, ha mindenképp jelenlét mellett tartják még a legutolsó legjelentéktelenebb tárgy előadását is. Igaz, hogy sokan a projektort se tudják befele kapcsolni, és elmegy fél óra az előadásból feleslegesen, a lényeg, hogy az egyetem "jó hírneve" megmaradjon, és mindig minden jelenlét mellett legyen. Amúgy szerintem sincs értelme minden egyes konzultációra berángatni a hallgatókat a szélrózsa minden irányából, és sokkal több potenciál van a digitális oktatásban is, mint amennyit kiaknáznak belőle, csak ugyebár ez a maradi kommunista tanári gárda ezt sose fogja elismerni, úgyhogy még várhat magára.

2022. febr. 14. 07:00
 14/15 anonim ***** válasza:
Ez melyik egyetem?
2022. febr. 14. 09:21
 15/15 anonim ***** válasza:

14: ELTE ÁJK ha hozzám szól a kérdés (12 vagyok).

Igazából amennyire meg tudom ítélni a tanárok egy-egy elejtett mondatából, nem csak az egyetemen múlik hogy épp mi van. Előző félévben állítólag az volt a felsőbb utasítás, hogy jelenlét (férjem egy államközeli cégnél dolgozik, ott ugyanez volt), most hirtelen teljes pálfordulás, franc se érti :).

2022. febr. 14. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!