Ha elfogy a szabadságom, mi a teendő?
ott a baj hogy vizsgara szabit veszel ki.
Meg kell beszelni hogy olyankor 3 orat nem leszel, cserebe kesobb annyival tobbet maradsz.
Akkor ez nem probléma? Én úgy tudtam, hogy a fizetés nélküli szabadságot azt huzamosabb időre szokták kivenni, ha valamilyen oknál fogva nem tudok dolgozni huzamosabb időn keresztül, viszont nem akarok felmondani. Ha egy napra is ki lehet venni, akkor semmi gond, ez nem probléma rátudom.
Azt talán meg tudom beszélni főnökkel, hogyha egy délelőttöm vizsgára megy el, akkor nem írom ki, hanem egy másik délelőttre is elmegyek majd, amikor szintén dolgom van, és a kettőre kiírok egy nap szabadságot a végén.
Amúgy ez nem a munkáltatómmal van szerződésben, ezt a szakot csak magamtól csinálom munka mellett, így a munkáltató nem támogatja konkrétan.
Nem kell minden konzultáción részt venni. A tanárok fele csak felolvassa a pptjét, azt egyedül is meg tudod tenni, csak feleannyi idő alatt.
Emellett time4time, amit már írtak, csak annyi időt hagysz ki, amennyit muszáj, és ledolgozod.
"Nem kell minden konzultáción részt venni. A tanárok fele csak felolvassa a pptjét, azt egyedül is meg tudod tenni, csak feleannyi idő alatt."
Igen, ez amúgy így van, csak mégis a lelkiismeretem úgy tiszta, ha azért ott vagyok, amikor tudok, meg még levelezőn is van, aki katalógust írat, bár nem kötelező a részvétel, sokszor viszont nézik, hogy ki volt ott az órákon, és eszerint állnak a hallgatókhoz a vizsgán.
Levelezőn csináltam az egyetemet. Mivel a munkámhoz releváns volt a szak, így bepróbálkoztam és kaptam tanulmányi támogatást: fizetett szabadnapokat kaptam a normál szabin felül a konzultációs és vizsganapokra. Cserébe a cégnél kellett maradnom 2 évig.
Ha releváns a szak, megpróbálhatod te is, hátha.
De a fizetetlen szabadság is működik, akár 1-1 napra is, csak nem szeretik, mert pepecs papírmunka, neked meg azokra a napokra szünetel a munkaviszonyod és a TB-t fizetned kell.
"neked meg azokra a napokra szünetel a munkaviszonyod és a TB-t fizetned kell."
Ezt viszont nem gondoltam volna hogy ennyire bonyolult. Miért kell fizetnem, amikor csak egy egy napról van szó? Az összes többin viszond dolgozok, az nem fedezi a tb-met? Elég h.lye rendszer. Az adót, járulékokat levonják és egy nap kimaradás mar nem fedezi a tb-t? És mennyit kellene egy nap miatt befizetnem. 100 forintot?
Akkor ennyi erővel vizsgaidőszakra inkább megéri két hét táppénzt kiíratni, és addig letudni, vagy egy egy napokra kiíratni, mintha orvosnál lettem volna vagy nemtom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!