25 évesen friss diplomásan 1 millio ft megtakarított pénz jónak számít?
Nagyon nagy butaságra vall az, aki a devizahitelesek sztorija miatt behúzza fülét farkát. Ma már nagyon jó fogyasztóbarát, fix kamatozású konstrukciók vannak.
Igenis lehet jól járni a hitellel, ha nincs más. Azt már elképzeli nem tudom, hogy ha maradok havi 120-ért albérletben, akkor hogyan kellett volna lakást vásárolni?
Egyik kommentem sem üti a másikat, szimplán vannak rossz hitelt felvevők, meg vannak jobb hitelt felvevők, igaz az utóbbit nem osztogatják úgy, mint a cukorkát.
Továbbra sem érted, hogy a nagy hitelek mellett az embernek szokott lenni nagy tőkéje is, a kettő nem megy egymás nélkül..
Vettem egy lakást 12 millió hitellel, 5 millió önrésszel, 25 év lejárattal. Sosem terveztem eddig elhúzni, de gonoltam biztos ami biztos. 3,2% kamatra kaptam meg.
Összesen tehát 17-ért megvettem. Azóta ingatlanbumm volt, felújítottam, 40-et ér minimum, és a 12 millió hitel felét már jóval idő előtt befizettem.
Így jelenleg van egy 40 milliót érő lakásom 6 millió hitellel rajta, amit belátható idő előtt végtörlesztek, még az első 10 éves kamatperiódust sem hagyom lejárni.
Ki járt jól? Ha most próbálnék az akkori 5 millió önerőmmel és az azóta gyűjtött 6 milliómmal lakást venni, egy kutyaólat tudnék csak.
Nem nehéz matek, ha azt veszed, hogy te 10-20-30 évig a 10-20-30 évvel ezelőtti ingatlanod árát fizeted meg, még ha kamatokkal is. Az infláció, az ingatlanárak változása benyeli a kamatot. ha ezt nem érted meg, azzal nem tudok mit tenni.
Jelenleg az emberek megtakarítása sokkal lassabban nő, mint az ingatlanárak. 8 évig kuporgattam a lakáskasszát, tudom miről beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!