Itthon ez mennyire számít jó megélhetésnek?
Fizetésem 30%-a megy el a lakás és a garázs bérlésére.
Ezenkívül minden hónapban 100-150.000 forint között tudok megtakarítani.
Habár nem #1 vagyok, azért én elmondom: azért, mert nem tud érdemben félretenni, csak havi 100-150 ezer forintot, amiből nem lesz egyhamar vagyon.
Nyilván így is fényévekkel jobb, mint a magyar átlag, de azért kitörni az átlagból ezzel a háttérrel nehéz.
#1 és #4 jól írja.
Átlagnál messze jobb, de nagyot lépni előre így nem lesz könnyű
Szerintem egészen jó megtakarítás ez itthon, de valóban nem gazdagodik meg belőle egy hamar az ember. Nyilván azért ritka, ha valamiből igen. Pl. ha 200 ezret tud félretenni valaki, az már szerintem simán átlagon felüli, még is csak 2,4 milliója lesz egy év alatt. 2-3 év után tud csak venni egy új autót, átlag feletti jövedelemmel. Lakásról meg ne is beszéljünk.
Párban igazán könnyebb az élet szerintem. Havi 2x100-200 e forintból még mindig nem gazdagszik meg az ember, de azért már nagyobb léptekben lehet haladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!