Mennyi pénzt szoktatok elkölteni egy hónapban lakáshitelt/albérletet leszámítva? A mindennapi életre, étkezésre, rezsire vagyok kíváncsi.
A jól öltözöttség nem pénz kérdése.
Aki az olcsóbb kategóriát preferálja arról miért feltelezed hogy szakadt, agyonmosott?
Amit írtál az szimpla igénytelenség, semmi köze ahhoz hogy valaki 10ezres vagy 2ezres felsőt vesz-e.
Turkálóból is fel lehet öltözni szépen.
Ha választanom kell, hogy egy felsőt 2500 Ft-ért veszek meg és 2 évig jó (New Yorker kategória), vagy egy általad említett (nem is ismerem) márka felsőjét veszem meg 6-10 ezerért, de jó 4 évre, akkor én az olcsóbbra szavazok, mert én azért 2-3 évente ruhatárat cserélek. Nem egyből, hanem ha úgy van veszek 2-3 új felsőt, és a rosszabb állapotút meg kidobom. Persze megtehetném ezt a drágább felsőkkel is, jótékonykodnék egy sort, mert mehetne Cseritibe, secondhand-be a 2 éves kiváló minőségű ruha (de ebben kételkedem), de egyelőre nekem még nem telik drága ruhákra.
Nő vagyok külföldön élek:
-rezsi 230€
-ruha,cipő,táska 120€ havonta /évi 1500€. Pedig nincs Gucci táskám de nem is járok 20 ezres télikabátba. Általában akciósan vásárolok márkás darabokat.
-szépségápolás: havi 100€ de főleg krémek, smink, fodrász, néha egy manikűr
-étel: 250€
-szórakozás: havi 150€
-autó: havi 200€
-gyógyszer,orvos: 50€ átlagban havonta
Korábban vásárolt lakás külföldön így nem albérlet.
Havi jövedelem 2100€
Megtakarítás: havi 1000€
A jól öltözöttség nem pénz kérdése.
Aki az olcsóbb kategóriát preferálja arról miért feltelezed hogy szakadt, agyonmosott?
Amit írtál az szimpla igénytelenség, semmi köze ahhoz hogy valaki 10ezres vagy 2ezres felsőt vesz-e.
Ne mondjad hogy nem látszik valakin ha drága ruhában van vagy ha olcsó régi divatja múlt ruhában. Nagyon is látszik, és amit írt az egyik hozzászóló a kollégájáról teljes mértékben igaz. Aki olcsón van felöltözve azon látszik is. Ahogy sminkben is látni milyen a 3 ezres alapozó hatása meg a 15 ezres alapozó.
Szerintem az igényesség és ápoltság ennél sokkal fontosabb. Nővérem is imad levis farmereket vásárolni, mustang csizmát, rayban szemcsit, meg 40ezres parfümöt, de fesulkodni és fogat mosni nem sikerül neki.
Ezerszer apoltabb és igenyesebb vagyok, rendezett, nem draga ruhákban, mint ő. Persze ízlés nélkül kolthet az ember tonnaszamra lóvét, keltheti egy ízléstelen kínai piacos hatását is.
Ha valaki stílusosan, letisztultan fel tud öltözni olcsón, az ugyanolyan remek benyomást kelt, mint a markamakik.
#46, de épp azért telne rá, mert nem veszi meg a drága ruhát.
Ugyanolyan tömeggyártott a 25 ezres levis farmer, mint a 10 ezres new yorkeres, szóval tényleg nem értem ezt. Lépjünk túl az egy mosástól kinyúló szar anyagú pepcos pólón. Egy new yorkeres, springfieldes, budmil, adidas póló miért gondolod hogy "nem divatos" és nem illik az emberhez? Ez ostobaság.
Az agyonhordott, szöszös, kinyúlt, kifakult ruha az más. De attól még, hogy valaki megvehetné a 10 ezres pólót, de sokalja és nem éri meg a számára, és ő "csak" a 3 ezreset veszi meg, nem lesz kevesebb, és igénytelenebb. Rengeteg élelmiszer van amit megvehetnék, de nem veszem, mert nem értek egyet az árával.
" Azzal se értek egyet, hogy nem a ruha teszi az embert. Jaj ez egy jó szöveg, csak akárhova mész az az első amit látnak legjobban rajtad. Igenis hatalmas a benyomás, akár egy állásinterjún, akár egy munkahelyen vagy bárhol."
Ez a te véleményed, neked fontos a ruha, meg a benyomás. Én meg azt látom, hogy bizonyos munkakörökben a lőtéri kutyát sem érdekli. A jelenlegi helyemen (1 éve itt vagyok) még nem láttam a főnököket vagy a kollégákat, ugyanis távmunkában vagyok, a teljes állásinterjú és a napi munka is online zajlik, kamera nélkül.
Előző munkahelyemen egyik kolléga (elég nagydarab volt) folyton óriási kinyúlt pólókban járt, de az egyik legmegbecsültebb kolléga volt. Senkit nem ismertem aki nála többet tudott volna a szerverekről.
Röviden: olyan helyen, ahol közvetlen találkozol az ügyfelekkel, lehet szempont a ruha, máshol a tudás és a jól végzett munka a lényeg.
Egyébként meg én nem járok szakadt, kifakult cuccokban, csak szimplán nem adok ki 30 ezret egy ruháért, mikor 10 ezerért már jó minőséget kapok.
Olcsó, márkátlan ruha is lehet strapabíró. Csak egy példa: van egy kb 20 éves Cactus Clone pólóm. Ki tudja hány ezerszer lett már mosva, de nem szakadt, nem nyúlt ki. Igen, kicsit kifakult, így már csak alváskor viselem, de akkor is...
"5-10 ezerért veszek ott Tommy Hilfiger farmert"
Az igen! Na, hát ha valami, akkor a farmer az aztán tényleg olyan, hogy hatalmas őrültség belőle márkásat venni. Még a Mythbusters is letesztelte: semmivel nem strapabíróbb egy olcsó farmer, mint egy drága Levi's vagy Tommy Hilfiger. És míg utóbbit 5-10 ezerért használtan veszed, a márkátlanból ugyanennyiért újat kapsz. Itt tényleg csak a márkanevet kell megfizetni, semmi mást. De hát ezek a márkák pontosan erre építenek: az emberi hiúságra.
"ez a nem a ruha teszi az embert felfogás annyira gáz"
A te ismerőseid valószínű ez alapján ítélnek meg téged. Engem nem. Kerülöm is az olyan embereket, akiknek ez a fontos. Idegenek véleménye meg nem érdekel, gondoljanak rólam, amit akarnak.
"rayban szemcsit"
Ja, mikor napszemüveget kerestem, akkor néztem, hogy ott voltak a márkás darabok, semmivel nem néztek ki jobban, mint az olcsók, de 40-50 ezerbe is került egy és még egy nyamvadt polárszűrő se volt rajtuk.
Aztán vettem egy PolarGlare-t kemény 6000 forintért: UV400, polár szűrő és jól is néz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!