Mennyi pénzt szoktatok elkölteni egy hónapban lakáshitelt/albérletet leszámítva? A mindennapi életre, étkezésre, rezsire vagyok kíváncsi.
Egyre drágább minden. Nekem a lábméretem miatt nagyon nehéz cipőt venni, gyűlölöm is az egész procedúrát. Anno 10-12 éve mikor a szüleim vették a ruháimat, cipőimet sok 6-8 ezres cipőm volt, de akkor ez még sok pénznek számított. A nyersanyag árak, a fizetések nőttek, így ugyanez az alap cipő ma már jócskán 9-12 ezer, és ez a legolcsóbb. Akkor még nem zavart, hogy minden cipő nagy rám, ahogy saját keresetem lett, és magamnak vásárolok ruhákat, egyre jobban frusztrált ez. Nem jó rám minden 3. cipő, nem megyek olyan boltba, ahol 50 ezres cipőket árulnak, de ahol 10-30 ezer köztieket árulnak, oda bemegyek, és nem az ár alapján döntök már. Ha 20-25 ezer Ft-ot simán kiadok egy cipőért (nincs sok cipőm). Szandálért még nem adtam ki ennyit, ott inkább 15 ezer lenne a határ, ha találnék. De nem találtam előző nyáron, úgyhogy lehet kénytelen leszek növelni ezt az érték határt. Nincs sok cipőm, nincs sok ruhám. Nem tárolok fölöslegesen dolgokat. De nem értek egyet azzal, hogy elég az 1 db cipő (pedig én is programozó vagyok, és az utóbbi 2 hónapban nem jártam az iroda környezetében sem!).
2 téli cipő, 2 átmeneti, 2 nyári, elegáns cipők (mondjuk ebből is egy melegebb és egy hidegebb), és sport cipők (pl. egy bentre, egy kintre). 🤷🏻♀️
Sosem volt egyszerre 2 téli kabátom, de vágyok rá. Csak utálok vásárolni (ilyeneket), és ezért addig hordom, amíg le nem szakad rólam. De szeretnék újat, nem is sajnálom rá a pénzt (mondjuk úgy max. 20-25 ezer Ft értékben), de rühellem a procedúrát, és nehéz találnom...
"2 téli cipő, 2 átmeneti, 2 nyári, elegáns cipők"
Oké, hát minden kategóriában két párnak még van értelme, többnek nemigen. Elegáns cipőből viszont tényleg elég egy pár, mert kb évente egyszer veszi fel az ember. Igaz, ebben én nem vagyok mérvadó, mert az esküvőmre is egy 7 ezer forintos cipőt vettem és 30 ezerért csináltattam egy zakót (2 éve)
"sport cipők (pl. egy bentre, egy kintre)"
Bentre minek sportcipő? Én otthon papucsban mászkálok. Ha tornázni/kézilabdázni/stb jársz, akkor persze érthető.
Szerencsés vagy, hogy az 5000 forintos táska tart neked, én is vettem 6500ért tescoban egy táskát, tetszett is, 1 hónap után pergett le róla a bőrfelület, gusztustalanul nézett ki.. ahol rajtam van a vállpántjánál is, illetve elől is, ahol a bicikli kosárral érintkezett pergett le a fekete felülete, a 40 ezres bőr, nem fog róla leperegni pár hét után a "plezúr'...
Vettem 6500-ért a Deichmannban egy cipőt, 3 hónap után elől az orránál felvált az egész, csak azt vettem észre, hogy megyek és kilóg a zoknim :D Az Adidas Superstart 5 évig hordtuk, és még mindig fix stabil állapotban van, csak már viseltes ránézésre, de kerti/séta cipőnek még éveket ki fog bírni.
A gyereknek vett apósom kínaiban csizmát ajándékba hogy majd ő megmutatja, hogy az olcsó is jó.. A második használatnál a cipzára a kezünkbe maradt mindenestől, ráadásul 4000 ft volt, ahhoz képest az se olcsó..
Pepcos cuccok, szokásos, 2 mosás után lyukak rajta, legging olyan vékony hogy a bugyija átlátszik és a többi..
Szóval én már meguntam,hogy ócska x*rokat vegyek 2 havonta, bocs, ez van.. Nehez hiszem hogy másoknál ezek hú de tartósak :D
"Szerencsés vagy, hogy az 5000 forintos táska tart neked, én is vettem 6500ért tescoban egy táskát, tetszett is, 1 hónap után pergett le róla a bőrfelület"
Sima szövet táska, nincs ami leperegjen róla. A zipzár egy helyen már elkezdett felválni, de az orvosolható. Volt, amikor ajándékba kaptam egy drága biciklis táskát, 2 hónap múlva garanciáztatni kellett, mert szétszakadt. Igaz, az gyári hibás lehetett, mert a cseredarab azóta is jó.
"Vettem 6500-ért a Deichmannban egy cipőt, 3 hónap után elől az orránál felvált az egész"
Nekem is volt, hogy a Deichmann-os bakancs talpa egy hét után felvállt. Visszavittem, kicserélték ugyanolyan típusra, az is megadta magát egy hét alatt. Visszavittem, hoztam helyette másik típust, az éveket kibírt. Vannak vackok az olcsók között, de ezért jó a garancia.
"Vettem már kínais melltartót, ami szúrt, szorított, kijött a vas par alkalom után."
A feleségem is járt így. De szerencsére találtunk egy boltot, ahol emberi áron lehet (4-5 ezer) olyan melltartót venni, ami kényelmes neki, nem jön ki a fém belőle és szép is.
"Ez a csak a márkát kell megfizetni csak belemagyarázás."
Nyilván a legolcsóbb cuccok általában gagyik. De van egy pont, amin túl csak az ár növekszik, a minőség már nem. Ezt a kedvező ár/érték pontot kell megtalálni.
#36, szerintem van átmenet a 2 ezer Ft-os kínai, meg a 18 ezres melltartó közt. Én utóbbit nem venném meg, de a 2 ezreset sem. :) De 5-8 ezerért is biztos lehet szupereket kapni. Én 10+ ezret nagyon sajnálok jelenleg egy melltartóra, de elhiszem, hogy valakinek ez fontos. Én is igyekszem inkább a minőségre, és nem a mennyiségre rámenni, pl. van 8 melltartóm, abból hordok úgy 3 db-ot... Szóval 4 melltartó árát meg is spórolhattam volna, és lehetne drágább melltartóm (ja, hát home office, nagykabát alatt még a boltba sem kell télen :D).
Egy idő után tényleg egyre kényelmesebb az ember, és inkább legyen 2 heti ruhája, amik tartósak és kényelmesek, mint 4 heti olcsó, vacak ruhája.
Mindenki addig nyújtózkodjon, amíg a takarója ér, ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!