Mennyi pénzt szoktatok elkölteni egy hónapban lakáshitelt/albérletet leszámítva? A mindennapi életre, étkezésre, rezsire vagyok kíváncsi.
#22, de ő a teljes családra költ ennyit.
Igazából van pénzük, megtehetik. Remélem nem fölöslegesen vásárol 10. pár cipőt és 5. téli kabátot. De tényleg az ő dolga. :)
Springfieldet szerettük mi is, igaz évek óta nem jártunk ott, de most hogy mondod benézünk majd. De nem rémlik hogy olyan olcsó lenne, cipzáros férfi pulcsit valami 8-10.000 körül vettünk ott 4-5 éve, ha jól rémlik. 3 emberre ott se jössz ki olyan olcsón.
Amúgy, nem, nem vagyok halmozó, a 4 éves szakadt télikabátomat cseréltem le idén, 1 db van mindig belőle, a gyereknek van max 2, mert ő koszolja durván. Táskám is egy napi használatú van mindig. Távol áll tőlem a ruhagyűjtögetés. A férjem már inkább ruhás, de mióta gyerek van, már ő se vesz nagyon csak úgy ruhát, csak ha tényleg kell. És sokszor nézzük azt is, hogy télit tavasszal, tavaszit télen veszünk. Így lett pl 9000 ft-ért idén télre Caterpillar 45 ezres bakancsa a férjemnek.
Most ránéztem a Springfield oldalára, 40 ezer egy télikabát, 12-15 ezer egy pulcsi. Igaz vannak most leárazások. Jól rémlett, hogy ez sem olcsó üzlet.
Konkrétan egy H&M-ben ami már tényleg nem nagy hely fizettem 10 db kislány bugyiért, 6 db zokniért, 2 harisnyáért, 2 pár kesztyűért 11.000 ft-ot 1 hete. Persze ez is van a Pepcoban 200 ft-ért, csak a bugyi egy mosás után elszakad..néha az olcsó a drágább.
"egy kicsit jobb táska 40e ft"
Tudod, ki adna egy táskáért 40 rongyot! Én 3 éve ugyanazt az 5000 forintos válltáskát használom.
"Calvin Klein 12 ezerért, egy Nike 10ért, egy Guess 12ért. Máris 35000, férjemnek egy Adidas Superstar 32000 tavaszra, gyereknek egy Nike 10000. Csak cipő, 100e."
Igen, lehet rá szórni a pénzt. 32 ezer forint egy cipőért az rablás, kb. 10 ezer forint a cipő és 22 ezer az Adidas logo.
Én még 5 jegyű összeget soha nem adtam lábbeliért, azon kívül nekem van egy pár cipőm nyárra, egy bakancsom télre és egy szandál, aztán kész. Minek több?!
"én több évrr veszek ruhákat."
Akkor nem kerül minden hónapban 120 ezerbe 5 embernek! Évente veszel két nadrágot, pár pólót/inget, egy-két pulcsit, meg az alsóneműket, évente egy-két cipőt, két-három évente egy kabátot. Éves szinten max 150 ezer egy felnőttnek, azaz havi 12 ezer. Gyerekeknek kicsit több, mert kinövik a ruhákat/cipőket, de ha nekik 20 ezret számolunk havonta, 3 felnőtt 2 gyerek akkor is csak 76 ezer.
Tudom, sok emberben benne van a hiúság, de az a helyzet, hogy a többség magas ívből tojik rá, hogy milyen ruhát hordasz. Ha meg esetleg magukban pusmognak, én pont lefosom, hogy mit gondolnak rólam. Nem a ruha teszi az embert!
Oké, én programozóként dolgozom, homeoffice-ban, szóval akár Donaldkacsázhatnék is (nem teszem). De amelyik munkahelyen meg dresscode van, ott általában adnak ruhát is (bankban pl), tehát azt nem neked kell fizetni.
"Nyilván nem 2 fillér egy the north face kabát vagy bakancs, vagy egy skechers, adidas cipő, de 3-4 évig nincs gondod rá."
Két éve vettem egy nyári cipőt 4000 forintért a Lidl-ben, még mindig semmi baja. 3 éve vettem egy bakancsot 8000-ért a Deichmannban és valszleg a következő telet is kibírja még. Ja, igen, fűzőt azt cseréltem benne, mert elszakadt... került vagy 300 forintba. Szóval erről ennyit.
Nem mellesleg környezeti vetülete is van a dolognak, a ruhagyártás az egyik legkörnyezetszennyezőbb ipar. És irdatlan sok ruhát dobnak ki az emberek, mert "kiment a divatból" vagy "kicsit kopott". Fárszt kapok, mikor időnként a feleségemre rájön a mánia és kihajigálja a ruháim közül azokat, amik szerinte már kinyúltak vagy nem szépek...
Én végre jól keresek és beestem abba a hibába, hogy drágább kategóriás ruhákat vettem. Az egyetem alatt 9 évig turiztam, a doktori végéig létminimumon tengődtem, most gondoltam jól megjutalmazom magam a drága cuccokkal.
Ok, jelentem, ugyanolyan hamar mennek tönkre, mint az olcsóbb noname termékek. Mivel nem vagyok apénzem ellensége, az életben nem veszek mégegyszer ilyen drága cuccokat. Igaz a drága nálam még midnig nem ez a kategória amikkel dobálózik itt valaki, hanem 30ezres kabát, 19ezres cipő, meg 20 ezres táska.
Csak a pénztárcám lett karcsúbb, én nem lettem se jobban öltözöttebb, se a komfortosabb, csak nagyobb lúzer.
Ár/érték arányt érdemes nézni itt is, mint minden tartós használati tárgy esetén.
Az 1000 forintos Pepco pólót sem érdemes megvenni, mert két hét alatt szétszakad a vékony anyaga, de az 50 ezres pulcsit sem, mert nem tart annyival tovább, mint amennyivel drágább. Az ilyen Gucci meg Luis Vuitton dolgokról meg ne is beszéljünk, amik nem csak drágák, de rondák is. Na azokat csak az igazi pénzes idióták veszik.
Telefonból sem szabad megvenni a 30 ezres noname vackot sem, de a 400 ezres iPhone is hülyeség. Mindig középről érdemes választani, annak van a legjobb ár/érték aránya.
Igen, bár nekem a pepco pizsamákkal, zoknikkal, leggingsekkel semmi problémám nincs, és fele annyiba kerülnek, mint a h&m..
Sokszor volt kellemes csalódás, néha annyira olcsó, hogy megéri kockáztatni, max jó lesz kirándulni, kertészkedni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!