Másfél év alatt ennyit tudtam megtakarítani. Valaha merhetek drága hobbiró álmodni?
24 éves vagyok, bő két és fél éve dolgozom, amiből fél évet voltam kényszerpihenőn a koronavírus beköszöntekor. Akkor fél év alatt gyűjtöttem durván 600 ezer forintot, amit a szüleim kipótoltak, így vettem egy autót.
Aztán most másfél éve dolgozok megint, ez idő alatt majdnem másfél milliót sikerült megtakarítanom, úgy, hogy sokat nem költök. Javarészt az autó fenntartása és a barátnő úgy en bloc amire költök.
Vannak olyan vágyaim, hogy szeretnék venni egy gokartot, ami ugye nem olcsó, (1.500-2.000 € környékén mozognak + utánfutó hozzá stb.) így nem tudom van-e értelme ilyen álmokat dédelgetni, ha valószínűleg soha nem leszek milliomos... S ha csak így haladok, egyhamar nem lesz fölös 1 millióm ilyesmikre.
Kíváncsi lennék a véleményekre, hogy ki-mi szerint gazdálkodik és tervez majd költ úgymond "fölösleges" dolgokra.
"Én befektetném a helyedben, megfialtatnám, aztán a nyereségből mehet a költekezés. Hajrá, mester!"
Ja, mert ez pont ennyire egyszerű. Nesze semmi fogd meg jól.
Szép, csak ugye közben a szüleid eltartanak…
És ne vegyél kriptót, mert bukni fogsz rajta.
Pontosan ennyire egyszerű. Ha havi százas meg tud takarítani, akkor egyértelműen van fegyelme a dolgokhoz. Ha még nem ért a penzugyekhez, akkor egy kis tanulás, utánajárás csodákra képes.
Nyilván nem fogom leirni neki, hogy pontosan mibe fektessen. De elindulhat egy úton.
A nesze semmi fog meg jól inkább a te kommented, 5ös.
Hagyjuk már ezt a kripto szarságot, óriási kockázata van. Egy fiatal, pénzügyekhez nem értő, kis tőkével NE fektessen óriási kockázatú szarokba.
Állampapír biztos hozammal meg egy értékpapírszámla portfólió max közepes kockázattal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!