Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Állampapír megéri? Hogy működik?

Állampapír megéri? Hogy működik?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 19 éves vagyok. 1,5 múlva lesz meg a korlátlan jogosítványom, addig viszont a pénzemet szeretném máshol tartani, nem pedig számlán/itthon.Egy részet, kb 1-1-5 millió forintot szeretnék valahova “berakni” ahol kisebb a kockázata hogy történik vele valami, illetve hogy egy részét megeszi az inflació. Úgy hallottam az állampapír jó megoldás lehet, ez mennyire igaz? Lehet 1 évre “venni”? Köszönöm a segítségeket

ma 20:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Lehet 1 évre venni.
ma 21:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Jó megoldás, nyiss számlát az Államkincstárnál és vegyél DKJ-t.
ma 21:11
 3/4 anonim válasza:

Az állampapírok kívül tudom még javasolni az erstebank befektetéseit. Azzal nem vesztesz ha elmész a kincstárhoz és a bankba, meghallgatod őket és lesz előtted választási lehetőség.

Öröm számomra hogy van fiatal aki ilyen tudatos a pénzügyeivel kapcsolatban.

ma 22:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Jo az allampapir meg mindig. Garantalt, (gyakorlatilag) barmikor visszaadhatod, idoaranyosan kapod a kamatot is. Banki ajanlatoknal vigyazni kell, adozni kell a hozam utan, es nem mindig garantalt.
ma 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!