Szociális segély mellett kaphatok családi potlékot ha esti gimibe járok? 19lány
Az én lányom is esti gimibe jár és JÁR UTÁNA a családipótlék!!!
Be kell küldeni a M.Á.K.-ba az iskolalátogatási igazolást (ezt az iskola tölti ki) és ezzel jogosult vagy a további folyamatos családipótlékra.
Csak annyi a hátrány, hogy mióta nem nappalira jár, azóta kötelező utána fizetni az "Önkéntes egészségügyi hozzájárulás"-t (4590 Ft/hó)...
Ezt az APEH-nál kell intézni, előbb be kell jelentkezni, utána ha regisztrációs számot kaptál, akkor fizetni kell az összeget havonta, hogy jogosult legyél az orvosi ellátásra.
Ja, a szociális segélyt azt nem tudom, ilyet soha nem igényeltem és soha nem is kaptunk, de szerintem az független a családi pótléktól...
Szerintem hívd fel a Magyar Államkincstár telefonos ügyfélszolgálatát és kérdezd meg, mi a teendő, ott pontos információt kaphatsz!
19:47-nek
Ja, akinek van munkahelye, annak nem kell külön önkéntes eü-járulékot fizetnie...
De aki CSAK AZ ESTIBE jár (vannak ilyenek is) azoknak jó tudni, hogy kötelező fizetniük ezt az önkéntes járulékot, mert könnyen bajba kerülhetnek...
Amúgy az iskolalátogatási igazolást postán is be lehet küldeni a M.Á.K-ba, miért kellene sorba állni vele???...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!